Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Papa Francisc și tinerii

Să fiți martori autentici și bucuroși ai evangheliei!

Continuăm să ne hrănim din cuvintele pe care papa Francisc le-a adresat tinerilor, încurajându-i să parieze pe idealuri mari, să pună în joc viața lor pentru trăiri mărețe. De data aceasta ne oprim asupra cuvintelor pe care Sfântul Părinte le-a adresat participanților la cea de-a V-a întâlnire a tinerilor asiatici, în ziua de 15 august 2014, în sanctuarul din Solmoe, Coreea de Sud.

Cu această ocazie, papa a evidențiat dorința tinerilor de a face o lume mai bună: "Împreună cu tinerii din orice loc, voi vreți să vă angajați să edificați o lume în care toți să trăiască împreună în pace și prietenie, depășind barierele, recompunând diviziunile, refuzând violența și prejudecata. Și aceasta este exact ceea ce Dumnezeu vrea de la noi". Pe cât de mare este dorința tinerilor de a construi o lume mai bună, pe atât de mari sunt dramele prin care trece omenirea, remarcă papa Francisc: "De câte ori se pare că semințele de bine și de speranță pe care încercăm să le semănăm sunt sufocate de tufișurile egoismului, ostilităților și nedreptății, nu numai în jurul nostru, ci chiar și în inimile noastre. Suntem tulburați de prăpastia crescândă în societățile noastre între bogați și săraci. Observăm semne de idolatrie a bogăției, a puterii și a plăcerii care se obțin cu costuri foarte mari în viața oamenilor... Este aproape ca și cum un deșert spiritual s-ar propaga în toată lumea. Îi lovește și pe tineri, furându-le speranța și, în prea multe cazuri, însăși viața".

Într-un astfel de context papa le propune tinerilor să fie martori autentici și bucuroși ai evangheliei și le oferă trei sfaturi pentru ca ei să reușească în această misiune. Primul sfat este acela de a se încrede în forța pe care o dăruiește Cristos: "Nu pierdeți niciodată speranța în adevărul cuvântului său și în forța harului său!" În al doilea rând, Sfântul Părinte le cere tinerilor să rămână aproape de Domnul cu rugăciunea de fiecare zi: "Nu uitați să-l adorați pe Domnul. Duhul său să înalțe inimile voastre și să vă ajute să cunoașteți și să faceți voința Tatălui". Al treilea sfat pe care papa îl oferă tinerilor este ca gândurile, cuvintele și acțiunile lor să fie mereu călăuzite de înțelepciunea cuvântului lui Cristos și de forța adevărului său: "El vă va învăța să evaluați bine orice lucru și să cunoașteți în fiecare zi proiectul său cu privire la voi".

Și tu poți transforma lumea în care trăim! Poți face lucrul acesta fiind convins că misiunea de a fi martor autentic și bucuros al evangheliei este și misiunea ta! Încearcă să corespunzi acestei misiuni în orice moment din viața ta! Dă valoare fiecărei clipe! Nu irosi ocaziile unice ale vieții! Un proverb iudaic spune că fiecare clipă poate fi ușa cea mică prin care poate intra Mesia. De aceea, după cum spune un text din tradiția irlandeză, "găsește timp pentru a reflecta: este izvorul puterii. Găsește timp pentru a te juca: este secretul tinereții. Găsește timp pentru a citi: este fundamentul cunoașterii. Găsește timp pentru a visa: este drumul care poartă către stele. Găsește timp pentru a iubi: este adevărata bucurie a vieții. Găsește timp pentru a fi fericit: este muzica sufletului".

Fiecare minut pe care ți-l oferă Dumnezeu este timp potrivit pentru a semăna binele, a împărtăși bucurie și a răspândi încredere. Nu aștepta ca toate acestea să vină din altă parte, fă să se răspândească din inima ta! Este darul pe care îl poți face omenirii! Fii un martor autentic și bucuros al evangheliei oriunde ești și orice faci!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat