Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Ziua Mondială a Comunicațiilor Sociale

Ce s-a realizat în ultimul an?

Mesajul Sfântului Părinte pentru cea de-a 49-a Zi Mondială a Comunicațiilor Sociale din acest an vorbește despre comunicarea în familie, iar întoarcerea la acest moment, cel petrecut în familie, spune Sfântul Părinte, "ne poate ajuta fie să facem o comunicare mai autentică și umană, fie să privim familia dintr-un nou punct de vedere".

În atenția Oficiului Comunicațiilor Sociale din Dieceza de Iași stau publicațiile, cărțile, domeniul audio-video, internetul, activitatea Biroului de Presă și a librăriilor catolice etc.

În anul 2015, revista Lumina creștinului este distribuită lunar la 13.424 de abonați; Isus, prietenul copiilor la 2.782 de abonați și De la răsărit până la apus (cu meditații scrise de preoți români) la 3.525 de abonați. Peste 2.000 de reviste "Lumina creștinului" ajung în fiecare lună în închisori, spitale, cămine de bătrâni, orfelinate și persoane izolate.

La Editura "Presa Bună", în perioada mai 2014 - mai 2015, au fost publicate 14 cărți, trei documente și patru mesaje, care se adaugă materialelor apărute la celelalte două edituri din dieceză ("Sapientia" și "Serafica").

Legat de activitatea din domeniul audio-video, cel mai mare eveniment este deschiderea, la 17 octombrie 2014, a frecvenței Radio Maria la Bacău (89,6 FM). Sperăm ca în curând să se deschidă și frecvența AM (1.485 KH) pentru zona Romanului prin amplasarea unei antene la Rotunda.

Se lucrează la deschiderea unui studio la Bacău centru. Studioul de la Iași realizează rubricile "Sfântul zilei" și "Evanghelia zilei" care sunt transmise zilnic în intervalul 15.15-15.30, coordonate de pr. Claudiu Bulai. Tot de la Iași se realizează și se transmite în direct emisiunea "Planeta creștină", moderată de pr. Iosif Dorcu (lunea, ora 15.30) și "Gânduri spirituale", o emisiune înregistrată cu pr. Iosif Enășoae, care se transmite în a doua luni din lună, ora 21.00. Se realizează, de asemenea, emisiuni și interviuri când sunt evenimente deosebite. De la Bacău, Alexandra Cojan este implicată în realizarea de emisiuni, deocamdată prin telefon.

Continuă transmiterea Liturghiei la Radio Iași (în zilele de duminică și sărbători), emisiunea "Lumina creștinului" la TVR Iași, activitatea pe internet etc.

Ziua Comunicațiilor Sociale este o ocazie de a mulțumi celor care citesc, se roagă, răspândesc și sprijină site-urile, publicațiile și cărțile religioase. Într-un mod deosebit, le mulțumim acelora care, duminică, 17 mai, au contribuit cu banii lor la colectele organizate în Dieceza de Iași.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat