Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Consacrarea iubirii

"Într-adevăr, atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât l-a dat pe Fiul său, unul-născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică" (In 3,16).

"Dumnezeu este iubire [...] Prin aceasta s-a arătat iubirea lui Dumnezeu în noi: Dumnezeu l-a trimis în lume pe Fiul său, unul născut, ca să trăim prin el" (1In 4,8b-9).

"Nimeni nu are o iubire mai mare decât aceasta: ca cineva să-și dea viața pentru prietenii săi. Voi sunteți prietenii mei dacă faceți ceea ce vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul" (In 15,13-14.17b).

Meditând cum se cuvine aceste cuvinte ale lui Isus, precum și cele ale apostolului său iubit, Ioan, ne convingem de consacrarea iubirii dumnezeiești care este, de fapt, rostul existenței noastre și al întregii creații. Dumnezeu ne iubește, chiar dacă ne îndepărtăm de el prin păcate; ne rabdă și ne așteaptă să ne întoarcem la el, "la casa părintească", pentru a ne bucura împreună cu el. Voința lui, Cel Sfânt prin definiție, este ca și noi să fim sfinți, prin harul său pe care ni-l oferă mereu. El își alege dintre fiii și fiicele oamenilor pleiada cea mare a acelora care i se consacră în iubire, în mod deosebit, pentru ca, prin viața lor curată, sfântă, exemplară, caritabilă, să fie încurajare tuturor semenilor lor. În pofida nepăsării multora, prea multora care "nu își bat capul cu împărăția cerurilor", iubitorii lui Dumnezeu, încrezători în milostivirea divină, fără margini, se roagă și activează, în conformitate cu profilul carismei lor, pentru "toți fiii risipitori", pentru convertirea lor, "ca să nu piară de lipsă și de foame".

Preasfânta inimă a lui Isus, "plină de bunătate și de dragoste", ne cheamă necontenit la sine, pe căile întortocheate și încâlcite ale lumii, pentru a ne duce la "limanul adevărului și al unirii în credință".

Preasfântă inimă a lui Isus, regele și centrul tuturor inimilor, ai milă de noi toți! Marie, mama iubirii noastre, roagă-te pentru noi!

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat