Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Consacrarea credinței

Ne bucură în mod deosebit arătările lui Isus, după glorioasa înviere, Mariei Magdalena, iar apoi discipolilor (fără Toma) pe care îi salută de două ori cu minunatele cuvinte: Pace vouă, și suflând asupra lor le spune: "Primiți pe Duhul Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține, vor fi ținute" (In 20,22-23). Suntem atenți și la lecția pe care Isus o dă lui Toma, după opt zile, când îi spune: "Adu-ți degetul tău aici: iată mâinile mele! Adu-ți mâna și pune-o în coasta mea și nu fi necredincios, ci credincios!" (In 20,24-29). Oare această lecție binevoitoare nu se adresează, de-a lungul mileniilor, tuturor acelora asemenea lui Toma?! În orice caz, putem primi cuvintele lui Isus drept o consacrare a credinței.

Despre necesitatea și binefacerile credinței ne vorbesc Sfintele Scripturi, atât din Vechiul, cât și din Noul Testament. Citim în Scrisoarea către Evrei: "Fără credință este imposibil să fii plăcut lui Dumnezeu, pentru că cel care se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că el este și îi răsplătește pe cei care îl caută" (Evr 11,6).

Prin Botez suntem consacrați în viața creștină de credință care ne este dată cu speranța sporirii. În fiecare an, în solemnitatea Vigiliei Pascale, reînnoim făgăduințele Botezului, conștienți de evitarea păcatului și de mărturisirea credinței prin împlinirea voinței lui Dumnezeu vădită în sfintele sale porunci. În iubirea sa nemărginită față de oameni, Dumnezeu cheamă dintre ei bărbați și femei, care își consacră viața unei trăiri din ce în ce mai profunde a credinței în conformitate cu diferitele carisme inspirate de Duhul sfințeniei. Pe toți aceștia îi prețuim ca persoane consacrate, angajate în mod special în iubirea de Dumnezeu și de oameni. Dea Dumnezeu ca numărul acestor persoane să fie din ce în ce mai mare, antrenând întreg poporul creștin la o viață cât mai frumoasă, binecuvântată, strâns ancorată în Învierea Domnului nostru Isus Cristos, lumina și speranța învierii noastre fericite!

Marie, Fecioară credincioasă, mama Bisericii, roagă-te pentru noi!

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat