Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Gânduri la Ziua Persoanelor Consacrate

Din exortația Vita consecrata a papei Ioan Paul al II-lea

- Vouă, tinerilor, vă spun: dacă auziți chemarea Domnului, nu o respingeți! Așezați-vă cu îndrăzneală în curentele profunde de sfințenie cărora le-au dat naștere sfinți mari pe urmele lui Cristos. Întrețineți în voi înșivă aspirațiile tipice vârstei voastre, dar aderați neîntârziat la planul lui Dumnezeu cu voi, dacă vă cheamă să căutați sfințenia în viața consacrată. Admirați toate lucrările lui Dumnezeu din lume, dar ațintiți-vă privirea asupra realităților despre care este făgăduit că nu vor trece în veci. Mileniul al treilea așteaptă aportul credinței și creativității multor tineri consacrați, pentru ca lumea să devină mai senină și mai capabilă să-l primească pe Dumnezeu și, în el, pe toți fiii și fiicele sale. (nr. 106)

- "Ce s-ar întâmpla cu lumea, dacă n-ar fi călugării?" Dincolo de estimările superficiale în funcție de utilitate, viața consacrată e importantă tocmai pentru că este belșug de gratuitate și de iubire, cu atât mai mult cu cât această lume riscă să fie sufocată de vârtejul efemerului. "Fără acest semn concret, iubirea Bisericii în ansamblu s-ar putea răci, paradoxul mântuitor al evangheliei și-ar putea pierde din incisivitate, "sarea" credinței s-ar putea dilua într-o lume în curs de secularizare". Viața Bisericii și societatea însăși au nevoie de persoane capabile să se consacre cu totul lui Dumnezeu și celorlalți de dragul lui Dumnezeu. (nr. 105)

- Tuturor oamenilor care vor să-mi asculte glasul doresc să le adresez un apel: căutați căile ce duc la Dumnezeul cel viu și adevărat, mai cu seamă pe drumurile trasate de viața consacrată. Persoanele consacrate dau mărturie că "oricine îl urmează pe Cristos, omul desăvârșit, devine el însuși mai mult om". Câte dintre ele s-au plecat și continuă să se plece, ca niște buni samariteni, asupra nenumăratelor răni ale fraților și surorilor lor întâlniți pe cale! (nr. 108)

- Tuturor credincioșilor li se cere să se roage fără încetare pentru persoanele consacrate, pentru ca fervoarea și capacitatea lor de a iubi să sporească statornic și să contribuie la răspândirea bunei miresme a lui Cristos în societatea actuală. Întreaga comunitate creștină - păstori, laici și persoane consacrate - este răspunzătoare de viața consacrată, de primirea și sprijinirea noilor vocații. (nr. 105)

- Priviți-i pe acești oameni cuceriți de Cristos, care arată prin stăpânire de sine, susținuți de harul și iubirea lui Dumnezeu, leacul ce eliberează de setea de a poseda, de a se desfăta, de a domina. Nu uitați carismele care au format minunați "căutători de Dumnezeu" și binefăcători ai omenirii, care au deschis căi sigure acelora care-l caută pe Dumnezeu cu inimă sinceră. (nr. 108)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat