Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Anul Vieții Consacrate - mărturie

Mamă, îți mulțumesc

Viața este darul lui Dumnezeu. Cu fiecare om Domnul are un plan de iubire. Am înțeles mai bine acest lucru la vârsta de 20 de ani, când eram studentă.

Într-o zi, mergând cu mama prin localitatea natală, ne-am întâlnit cu o doamnă mai în vârstă pe care am salutat-o respectuos și am lăsat-o în compania mamei. Aveam să aflu apoi de la mama că doamna este moașa care a asistat la nașterea mea. Întrebată fiind despre mine, mama i-a explicat că eu sunt ultimul copil dintre cei treisprezece ai familiei. Moașa și-a amintit că a sfătuit-o pe mama să întrerupă ultima sarcină, motivând că are deja mulți copii. S-a oferit chiar să-i plătească suma cerută la acea vreme pentru un avort. Atunci mama i-a replicat: "Dacă nu mi-am pătat sufletul până acum, nu o voi face nici de data aceasta. Așa cum m-a ajutat bunul Dumnezeu să-i cresc pe ceilalți, cu siguranță mă va ajuta să cresc și acest copil".

Moașa a fost impresionată de modul în care Dumnezeu a lucrat în viața mea, de credința mamei și a felicitat-o pentru alegerea făcută. După terminarea conversației, mama mi-a destăinuit că a fost sfătuită insistent de către ea să nu mă aducă la viață și mi-a spus: "Nu am putut să fac acest lucru, deoarece simțeam că l-aș fi trădat pe Dumnezeu și toată viața ți-aș fi auzit glasul". A fost un moment din viața mea pe care nu-l voi uita niciodată. Acolo, în mijlocul străzii, în văzul lumii, în plină zi, am îmbrățișat-o pe mama, spunându-i: "Mamă, îți mulțumesc că nu ai ținut cont de ceea ce te-au îndemnat alții și m-ai adus pe lume, în ciuda tuturor greutăților prin care ai trecut". Era pentru prima dată când realizam cu adevărat valoarea vieții și sacrificiul pe care l-au făcut părinții mei. Frații și surorile mele m-au primit cu multă bucurie și am simțit de-a lungul vieții iubirea și grija lor față de mine.

Sunt convinsă că existența mea se înscrie în planul lui Dumnezeu și se datorează credinței profunde a părinților mei și iubirii cu care frații și surorile mele m-au primit și m-au însoțit de-a lungul vieții.

Între timp Dumnezeu m-a chemat la viața consacrată, o stare de viață care ne cere să ne deschidem inimile pentru a deveni mame spirituale pentru ceilalți, prin rugăciunea și slujirea noastră. Astfel, ca profesor de religie, în cei 23 de ani, am avut posibilitatea să fiu "mama" pentru sute de copii.

La distanță de ani de la acea îmbrățișare, după ce de atâtea ori am experimentat iubirea lui Dumnezeu și după ce, la timpul hotărât de el, mi-am petrecut ambii părinți pe ultimul drum, mi-a rămas misiunea de a transmite această iubire primită de la Domnul și de la familia mea.

Copleșită de iubirea lui Dumnezeu și recunoscătoare părinților și fraților mei pentru tot ce mi-au dăruit, eu nu pot decât să exclam împreună cu psalmistul: "Ce-i voi da în schimb Domnului pentru tot binele pe care mi l-a făcut?" (Ps 116,12).

Sr. Emanuela-Cecilia Bereșoaei, SMCB



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat