Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Anul Vieții Consacrate - mărturie

Familia - leagănul vocației

Chemarea de a-l urma pe Isus Cristos printr-o consacrare specială este un dar al lui Dumnezeu oferit Bisericii.

Sunt sora Emanuela Bereșoaei și am intrat în Congregația "Surorile Milostive ale Sfântului Carol Borromeu" în urmă cu 25 de ani. M-am născut în comuna Gherăești, județul Neamț, din părinții Vasile și Elisabeta, într-o familie cu 13 copii, fiind ultimul copil și una dintre cele șase surori consacrate ale familiei, unde am experimentat abundența harurilor pe care Dumnezeu le revarsă peste familiile numeroase. Domnul ne-a chemat să-i slujim în diferite congregații: sora Maria și sora Elisabeta în Congregația Surorile Benedictine ale Divinei Providențe, sora Ioana în Congregația lui Isus, iar surorile Lenuța și Tereza - fecioare consacrate. Credința solidă a părinților, sădită prin cuvânt și mai ales prin exemplu în sufletele noastre, a avut un impact hotărâtor în descoperirea și îmbrățișarea vocației la viața consacrată.

Vocația mea a început încă din copilărie sub îndrumarea atentă a părinților și a surorilor mele, care mi-au fost model de trăire a credinței creștine. Mergeam des la biserică, participam cu bucurie la sfânta Liturghie, la catehezele de pregătire pentru primirea sfintelor sacramente, cântam în corul copiilor. Pot spune că familia și Biserica locală au pregătit în sufletul meu terenul pentru o viață de credință și de slujire.

După terminarea școlii în satul natal am continuat studiile la Iași. Mă întrebam asemenea multor tineri și tinere care este scopul vieții mele, care este drumul pe care Domnul dorește să-i slujesc. Purtam în inimă dorința de a fi aproape de Isus. Când eram studentă în anul III, am dorit să întrerup facultatea și să intru în Congregația lui Isus, nu pentru a fi cu sora mea Ioana, ci pentru a răspunde chemării lui Dumnezeu. Am fost sfătuită să-mi continui studiile după care, având asigurată o stabilitate socială și acumulând mai multă experiență de viață, voi putea lua o decizie mai matură în privința vocației mele. Persoanele de la care așteptam, conform gândirii mele din acea perioadă, să mă înțeleagă și să mă susțină, prin modul lor tranșant de a-mi vorbi, mi-au provocat suferință. Am înțeles mai târziu că o adevărată vocație "se purifică precum aurul în foc". După terminarea studiilor am simțit tot mai mult că Domnul are un plan cu mine, că el este cel care mă cheamă și mă invită să-l urmez.

Dumnezeu s-a folosit de diferite persoane și evenimente pentru a-mi călăuzi pașii pe drumul pe care el dorea să-i slujesc. Astfel, în anul 1990, am cunoscut Congregația "Surorile Milostive ale Sfântului Carol Borromeu" unde am început drumul de formare în comunitatea din Ierusalim. Prima profesiune am făcut-o în anul 1993, iar profesiunea pe viață în anul 1997. Congregația a venit în România în anul 1992 la Gioseni, județul Bacău. Aici suntem implicate în educație, în îngrijirea bolnavilor la domiciliu, în cateheză și în proiecte sociale de ajutorare a familiilor aflate în dificultate.

Conștientă fiind de importanța sădirii cuvântului divin în sufletele celor mici, am urmat cursurile Facultății de Teologie Didactică și mă dăruiesc cu bucurie muncii de educare a tinerei generații ca profesor de religie. Vocația și profesia mea îmi cer și îmi permit să fiu o "mamă spirituală" pentru toți.

Recunoscătoare Domnului care mi-a dăruit, fără niciun merit din partea mea, darul prețios al vocației la viața consacrată, mă încred total în iubirea sa milostivă și-l rog să mă susțină cu harul său.

Sr. Emanuela-Cecilia Bereșoaei, SMCB



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat