Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Formare Scout

Roade bune, dar insuficiente

Între întâlnirile organizate de cercetași, cele de formare au o dinamică, o bucurie și o intensitate rar egalate. În această vară trei campusuri școală Scout au îmbogățit 68 de persoane, care au participat la formare metodologică pentru ramurile de lupișori (17-24 august), temerari și exploratori (13-20 iulie) și la un campus de formare integrativă (31 august - 7 septembrie). Când la un campus de formare participă 20-30 de participanți, alături de cele propuse de formatori, însăși participanții se îmbogățesc între ei.

Nu totdeauna a fost ușor, dar mereu a fost frumos. În fața ploilor, cercetașii s-au dovedit învingători atât prin pregătire, cât și prin forța lor interioară. Pe parcursul traseelor au înțeles că omul este o ființă care, când merge, se fortifică și cercetășia include multă mișcare, iar în fața provocărilor, a hike-urilor, a lecțiilor și a probelor au arătat multă tenacitate, disponibilitate și mai ales aspirații de a deveni educatori de calitate. În aceste campusuri au participat persoane de la Adjudeni, Bălțați, Brăila, București, Buzău, Fundu Moldovei, Pildești, Prăjești, Roman, Sagna, Slobozia și Valea Lupului.

Cei care participă la campusuri au posibilități să se inițieze într-o cercetășie vie, să-i descopere mijloacele esențiale și să-și contureze care sunt direcțiile pentru a continua pregătirea atât personală cât și în cadrul consiliului liderilor care, la întâlniri, propune și momente de formare.

Activitățile de formare au inclus, așa cum este specific cercetășiei, momente de meditație, participarea la sacramente, întâlniri cu tineri și copii din multe comunități, cu persoane consacrate care au dat mărturie despre vocația și alegerile lor, împlinirea zilnică a unor misiuni care au adus creativitate, umor și multă bucurie.

S-a evidențiat că este necesar găsirea unor modalități ca educația să nu mai fie lăsată pe mâna diletanților, a improvizării și a comozilor care nu îi iubesc pe copii și cercetășia, tocmai pentru că nu o cunosc și nu o aprofundează. Așa cum nu haina face pe călugăr, ci viața consacrată pe care o trăiește, la fel cercetășia adevărată nu se moștenește, nu se improvizează, ci se trăiește în stilul și în spiritul ei propriu bine format.

Pr. Alois Hîrja



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat