Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Jubileul să fie experiență de milostivire pentru toți

"Doresc ca indulgența jubiliară să ajungă pentru fiecare ca experiență genuină a milostivirii lui Dumnezeu". Așa scrie papa - în vederea Jubileului Extraordinar al Milostivirii - într-o scrisoare trimisă la 1 septembrie Monseniorului Rino Fisichella, președinte al Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări. Roberta Gisotti l-a intervievat. Pentru a înțelege spiritul Anului Milostivirii redăm o parte din interviu.

- Mons. Fisichella, înainte de toate, care este spiritul care pătrunde scrisoarea?

Mi se pare că se găsește într-o expresie a papei, unde imediat la început îmi spune că dorește ca jubileul să poată fi experiența vie a apropierii Tatălui, deci a putea atinge cu mâna duioșia sa. Eu cred că aceasta este cheia de lectură a întregii scrisori. Este o dorință cu care papa ne arată că milostivirea trebuie, mai ales, atinsă cu propriile mâini și văzută cu propria privire. Este o experiență a apropierii lui Dumnezeu, este o experiență de iubire și o experiență de iertare.

- Există încă un alt punct care uimește în scrisoare, unde papa cere în mod expres să se facă rugăciuni pentru el și pentru intențiile - scrie el - pe care le poartă în inimă pentru binele Bisericii și al lumii întregi...

Cred că este în stilul papei. Ne-am obișnuit să ascultăm această solicitare pe care papa cu orice persoană, la fiecare Angelus, o repetă încontinuu: "Nu uitați să vă rugați pentru mine". Și aici, cred că a voit să amintească la fel aceeași dimensiune. Pentru ca experiența indulgenței și celebrarea indulgenței să poată fi deplină, papa cere să fie Spovada, să fie celebrarea Euharistiei. Adaugă și exigența de a face un scurt pelerinaj pe jos spre poarta sfântă și apoi, mai ales, de a face mărturisirea de credință și de a se ruga pentru el, pentru intențiile pe care le poartă în inimă. Cred că aceasta este una dintre indicațiile care vor fi imediat percepute de credincioși, pentru că exprimă simplitatea papei, dar și afectul pe care îl are față de noi toți care îl facem și pe el să simtă apropierea noastră cu rugăciunea.

(După Radio Vatican, 1 septembrie)

Traducere de pr. Mihai Pătrașcu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat