Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Ne-au scris de sărbători: Surorile Jesu (Brăila și Timișu de Sus); pr. Dominic Hîrja (Buzău); pr. Isidor Mărtincă (Popești Leordeni); Ed. "Mesagerul Sfântului Anton" (Bacău); Viorica Făgărășan și Vasile Creța (București); Surorile franciscane (Singureni); Surorile "Sfântul Carol Borromeu" (Gioseni). Vă mulțumim pentru felicitările și gândurile frumoase trimise.

* Iosif Roca (Galați) "60 de ani întru preoție! Sufletul meu a fost alături de dragul nostru pr. Eugen Blăjuț sr. la jubileul din 8 decembrie 2014. Îi datorez enorm de mult părintelui și măcar pentru o clipă aș dori să știu ce și cum gândește. În schimb i-aș dărui părintelui un pic din forța fizică de la mine, atât de necesară acum, pentru ca mereu și mereu să-l pot vedea trecând pe lângă mine la începutul slujbei, către scaunul de spovadă. De mult timp familia noastră îl are în suflet și acum este momentul să-i spunem public, cât de mult îl iubim. Pentru mine a fost, este și va fi locțiitorul părinților mei, plecați în casa Domnului și ori de câte ori trebuie să iau o decizie importantă, mă întreb cum ar proceda părintele și revin cu picioarele pe pământ. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi l-a scos în cale, îi mulțumesc părintelui pentru tot și toate și familia noastră îi dorește pace și bine".

Apreciem mult că sunteți aproape de păstorii dv. și că-i susțineți cu rugăciunea și cu tot ce puteți. Cele scrise de dv. la ceas aniversar îi va aduce bucurie părintelui căruia îi dorim și noi ca Domnul să-i binecuvânteze viața și activitatea.

* A. (Lespezi). "Noi ne bucurăm că o avem de patroană a bisericii noastre pe sfânta Ana, bunica lui Isus. Sute, chiar mii de credincioși au trecut și s-au rugat cu evlavie prin fața acestei statui care exprimă totul despre sfânta Ana. (...). În ultimul timp (...) în fața ei s-a așezat o altă statuie nouă (...). Dorim ca prin intermediul dv. să obținem bucuria de a fi ajutați să avem descoperită și așezată la loc de cinste statuia originală...".

Nu ne-ați scris dacă mai întâi ați stat de vorbă cu părintele paroh. Conform practicilor, înainte de a face modificări este întrebat comitetul Bisericii, adică reprezentanții comunității. Credem că împreună cu membrii acestuia și cu părintele paroh veți putea găsi o soluție la problema care vă frământă. Oricum, nu veți putea rezolva lucrurile rămânând în spatele anonimatului.

* Pr. Anton Bișoc (Voievodeasa). "Vin cu o problemă actuală și de mare interes pentru noi toți. Avem sfinții noștri. Ne putem mândri căci au meritat cu multe suferințe și lacrimi acest nume. Ce urmează de aici? A fi popularizați. Cei în drept să tipărească Liturghia și s-o trimită la toate bisericile. Să intre în mișcare poeții și muzicanții ca să scrie și să formeze cântări adecvate celor doi martiri Durcovici și Ghika. E timpul să ne deșteptăm și să prețuim harul cel mare pe care îl avem de a ne bucura din plin și cu folos de acest dar al lui Dumnezeu pe care el ni l-a făcut".

S-au trimis în parohii, în prima parte a lunii decembrie 2014, din partea Editurii "Sapientia" textele pentru Liturghie și Breviar. S-au compus și unele cântări și se vor mai compune. Oricum, gândul dv. ca sfinții noștri să fie cunoscuți este de apreciat.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat