Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Episcopul de Iași, în Italia

PS Petru Gherghel s-a aflat la Roma cu ocazia participării la al VII-lea Congres Mondial pentru Grija Pastorală a Migranților, care s-a desfășurat în perioada 17-21 noiembrie 2014 și a tratat tema "Cooperare și dezvoltare în pastorația migranților".

Duminică, 23 noiembrie, începând cu ora 10.30, Excelența sa a participat în Piața "Sfântul Petru" la Liturghia celebrată de papa Francisc cu ritul canonizării a șase noi sfinți, printre care și episcopul Giovanni Antonio Farina, fondatorul Congregației "Surorile Maestre ale Sfintei Doroteea, Fiicele Sfintelor Inimi", care activează și în Dieceza de Iași, la Roman și Oțeleni. La acest eveniment a participat și un grup de pelerini români, format din pr. Alois Fechet, responsabil al Oficiului pentru Viața Consacrată, pr. Francisc Fărcășel, parohul comunității "Isus, Bunul Păstor" din Roman, călugărițe și credincioși laici.

În după-amiaza aceleiași zile, la ora 16.00, însoțit fiind de pelerinii din România, PS Petru a prezidat sfânta Liturghie în biserica "San Vitale" din Roma. Au concelebrat pr. Isidor Iacovici, parohul comunității românilor catolici de la Roma, pr. Alois Fechet, pr. Felician Tiba, Mons. Pierpaolo Felicolo, responsabil cu Oficiul pentru Emigranți din cadrul Vicariatului de Roma, și alți 15 preoți prezenți în Cetatea Eternă pentru studii. Sfânta Liturghie a fost însuflețită de prezența unui mare număr de credincioși, în centru stând cei care au sărbătorit jubileul Căsătoriei.

Păstorul diecezei a vorbit despre "rolul pozitiv pe care îl au migranții, acela de a fi o punte între popoare, între oameni, între credincioși, în care toți să simtă că fac parte din aceeași familie a lui Cristos".

La sfârșitul sfintei Liturghii, pr. Isidor a felicitat toate familiile jubilante, încurajându-le să-și trăiască frumos vocația lor și a mulțumit PS Petru Gherghel pentru bucuria făcută comunității prin grija și prezența Excelenței sale.

Cu două zile înainte de revenirea la Iași, Preasfințitul a făcut o scurtă vizită la Arpino unde se află o mănăstire de benedictine cu o casă deschisă și în România, la Viișoara. La Napoli a fost la conventul fraților capucini.

Pr. Adrian Blăjuță



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat