Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Pr. Anton Bișoc (Voievodeasa). "În ultima vreme au apărut multe cărți religioase și nu e ceva rău. Dar pentru a ne păstra comoara cea mai de preț care este credința, socotesc că e absolut necesar să avem fiecare la îndemână «Noul Testament». O altă carte de mare valoare și care a fost mereu foarte mult prețuită și merită acest lucru este «Imitațiunea lui Cristos». Nu mai aud nimic despre aceste două cărți valoroase și vă rog să faceți tot posibilul să fie retipărite".

Vă mulțumim! Să sperăm că Noul Testament va reapărea cât de curând. Cartea "Imitațiunea lui Cristos" se găsește în stoc la Librăria "Presa Bună", costă 10 lei și este tipărită de Editura Arhiepiscopiei de București.

* Mariana Cristina (e-mail). "Vă scriu și eu în legătură cu broșura «De la răsărit până la apus» care conține lecturile specifice fiecărei zile. Au apărut și lecționarele cu textele noii traduceri. Este chiar atât de greu să fie o concordanță între cele două cărți? Într-o carte găsești un psalm, în cealaltă un altul; la fel și lecturile, te pregătești pentru una și dai de alta... Nu este de ajuns confuzia cu cântecele? Într-o parohie sunt niște versuri, o melodie, mergi în altă localitate întâlnești altceva... Nu se poate face ceva în privința aceasta? Sinceră să fiu, nu știu cine este responsabil de lucrurile acestea. Vă scriu dv. în speranța că veți reuși să rezolvați toate confuziile acestea. Știu că aceste schimbări se fac treptat, însă cine face primul pas? Să fie o carte pentru toate parohiile, o uniformizare a modului de a cânta. Mulțumesc frumos!"

Credem că explicația de la pagina 2 a fiecărei publicații lămurește lucrurile. Acolo este notat că în momentul când a fost redactat numărul respectiv lecționarele încă nu apăruseră. De exemplu, ca să aveți publicația din septembrie-octombrie la începutul lunii septembrie a fost necesar să fie tehnoredactată la finalul lunii iulie și apoi tipărită în luna august. Lecționarul din timpul de peste an vol. 2 a apărut în august. Cum credeți că se putea face să fie introduse lecturile din noul lecționar și să aveți și publicația la timp? Acum, fiind tipărite toate lecționarele, lucrurile se vor reglementa odată cu publicația din noiembrie-decembrie. La o colecție de cântări uniformă se lucrează acum, cu speranța să poată vedea lumina tiparului într-un an. Așa cum ați putut citi pe site-ul www.ercis.ro comisia muzicală se adună la două trei luni și lucrează la noua colecție care va cuprinde toate cântările. Cu speranța că ați înțeles, vă dorim gânduri bune.

* X (Marginea). La jumătatea lunii iulie a sosit scrisoarea dv. în care vă arătați nemulțumirea că localitatea Clit nu a fost notată în revistă. Este suficient să vă uitați în revista din luna iulie, p. 11, revistă care a apărut la 1 iulie. Acolo este dat pe larg despre localitatea de care sunteți interesat.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat