Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Pelerinaj la Barați

La 15 august a fost sărbătoare și la Barați, prin tradiționala procesiune cu statuia Maicii Domnului. Ziua a început cu Calea sfintei cruci, urmată de recitarea sfântului Rozariu și Litania lauretană. Punctul culminant a fost Liturghia prezidată de pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău.

Vorbind la predică despre rugăciune, pr. Cristian Bîrnat a subliniat: "Rugăciunea reprezintă mâna credinței pe mânerul ușii inimii tale". După Liturghie, la procesiunea cu statuia Maicii Domnului au participat, alături de cei prezenți, și pelerini veniți pe jos din parohiile din Bacău, fiind purtată pe umeri statuia Maicii Domnului, având în mâini lumânări. A urmat binecuvântarea florilor și a ierburilor câmpului, încheierea fiind binecuvântarea cu preasfântul sacrament.

Statuia care tronează altarul este o copie a celei originale de la Șumuleu Ciuc și este capodopera sculptorului Ferencz Istvan din Șumuleu. În anul 2013, statuia a fost reînfrumusețată de sculptorul Demeter Joseph din Târgu Mureș. Pr. Petru Patrașcu, primul paroh al comunității din Barați, a fost cel care s-a îngrijit de reamenajarea bisericii și așezarea la loc de cinste a statuii. Imaginea Maicii Domnului cu pruncul Isus în brațe este cea din cartea Apocalipsului: "Îmbrăcată cu soarele, având pe cap o coroană de 12 stele, iar sub picioare luna". Înălțimea statuii este de 2,15 m și este din lemn de tei.

Cei care pășesc pragul acestei biserici pleacă altfel de cum au venit. În ultimii ani, mărturiile celor care au dobândit împlinirea rugăciunilor prin mijlocirea Preacuratei sunt nenumărate (convertiri, schimbări interioare în bine, "divorț" total de beții, abandonarea violenței în familii, împlinirea multor dorințe pământești - găsirea unui loc de muncă, succes la locul de muncă, îndepărtarea dușmanilor, familii tinere greu încercate care au devenit părinți și nu în ultimul rând există mărturii care spun: "Prin rugăciunea pe care am făcut-o Maicii Domnului de la Barați sunt în viață, am avut cancer și totuși trăiesc".

Mulțumirile față de aceste daruri dumnezeiești se regăsesc în micul panou din biserică care adăpostește cele ce le numim ex voto sau haruri primite.

Pr. Ferenț Tancău



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat