Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

ACC la 20 de ani

Ani de-a rândul, adunați în jurul aceluiași învățător, Isus, am crescut împreună în Acțiunea Catolică a Copiilor (ACC) din Dieceza de Iași. Pentru această frumoasă și rodnică creștere ne-am întâlnit sâmbătă, 12 iulie, în Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău, să-i mulțumim lui Dumnezeu și să-l preamărim pentru bogăția roadelor ce le-a sădit în noi de-a lungul acestui parcurs de 20 de ani.

Împreună cu animatorii și membrii sectorului copii, alături de PS Petru Gherghel, de pr. Felix Roca, de ceilalți preoți asistenți, de echipa de conducere și invitați am pus în fața Tatălui ceresc o zi plină de zâmbete și amintiri construite frumos împreună.

Ne-am jucat cu mare drag împreună cu membrii din celelalte parohii, am învățat unii de la alții, am împărtășit din experiențele noastre și am descoperit încă o dată ce înseamnă colaborarea cu Isus și cu cei din jurul nostru pentru creșterea noastră în vârstă, statură și har în fața lui Dumnezeu și a oamenilor.

Preasfințitul ne-a împărtășit secretul: ACC nu este altceva decât acel medicament care pune lumea în mișcare spre a-l cunoaște pe Isus și a ne împrieteni cu el.

Invitații de onoare, oameni care de-a lungul timpului au participat la fondarea și evoluția grupului de Acțiune Catolică a Copiilor, au avut și ei posibilitatea să împărtășească din experiențele lor în cadrul ACC, cum au crescut în această asociație, cum s-au format și cum a fi membri i-a ajutat să-l cunoască mai bine și să-l facă pe Isus parte din viața lor.

Festivalul copiilor a încununat sărbătoarea. Ne-am folosit fiecare cum am știut mai bine talanții pe care el ni i-a dat și, prin momentele artistice pe care le-am pregătit cu drag, i-am cântat Domnului, am fost actori, am aplaudat. Unii dintre noi chiar au plecat acasă cu premii, participând la tombolă: tricouri, mingi și premiul cel mare - o bicicletă (care acum lasă urme pe străzile din Barați).

A fost o zi cu adevărat plină de bucurie, de zâmbete, de oameni frumoși. Am devenit mai bogați acum: în experiență, în amintiri, în prietenii, în apropierea cu Isus!

Raluca Cocuț



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat