Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Gânduri ale unor preoți nou-sfințiți

- "Laudă și mulțumire să-i fie lui Dumnezeu în veci. Amin. Faptul că am primit hirotonirea sacră întru Preoție, este un dar al iubirii nemărginite a lui Isus Cristos față de mine și față de colegii mei. Bucuria care îmi animă sufletul pentru primirea acestui minunat dar este o mărturie vie, reală a milostivirii și iubirii necondiționate pe care Dumnezeu ni le oferă. Pasul măreț pe care l-am făcut mă determină să lucrez cu o mai mare râvnă în via sa, care este Biserica. Prin slujirea în sfânta Preoție a lui Cristos și a fraților mei, mă angajez să fiu un apostol vrednic de chemarea la care am fost invitat să răspund. Acum, devenit slujitor al lui Cristos, știu că dragostea, fraternitatea, speranța, credința și caritatea sunt (toate împreună ca o mână) căile prin care-l pot oferi și propune și celorlalți pe Cristos". (Pr. Corneliu Cucuteanu)

- "Pentru mine hirotonirea reprezintă cununa celor 11 ani de formare, pregătire și studiu. Hirotonirea nu este sfârșitul unei etape din viața mea, ci este un nou început cu o nouă identitate, cea de preot, și cu o nouă misiune, păstor de suflete. Hirotonirea este o imensă bucurie pentru mine și pentru cei care m-au susținut în drumul meu, dar sunt conștient că înseamnă și primirea unei responsabilități imense. De aceea, mă rog în continuare Domnului să îmi dea harul să îndeplinesc cu vrednicie până la capăt această misiune". (Pr. Ciprian Matei)

- "«M-ai sedus, Doamne, și eu m-am lăsat sedus. M-ai prins cu putere și ai fost mai puternic». Aceste cuvinte din cartea profetului Ieremia m-au marcat profund și m-au "urmărit" toată viața. Dacă m-ar întreba cineva cum de am ales să fiu preot aș răspunde simplu că nu eu am ales, ci Dumnezeu m-a ales, m-a chemat, m-a format și m-a trimis, dar pentru a înțelege acestea a trebuit să parcurg un drum de formare, de pregătire, un drum plin de aventură care a durat 11 ani și care nu a fost deloc ușor. Momentul decisiv, pentru mine, a fost experiența pe care am avut-o în urmă cu doi ani, când am fost în misiune în Ecuador. Acolo am descoperit frumusețea aventurii de a fi chemat și trimis de Dumnezeu pentru a răspândi tuturor oamenilor iubirea sa nemărginită". (Pr. Roberto-Ștefan Vacaru)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat