Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Impresii despre ep. Anton Durcovici (II)

În urma concursului lansat în revista "Lumina creștinului", au ajuns la redacție impresii care încearcă să răspundă la întrebarea: Ce v-a impresionat mai mult la Liturghia de beatificare a ep. Anton Durcovici, celebrată la Iași în ziua de 17 mai? Câteva dintre ele le redăm aici.

- "Cel mai mult m-a impresionat momentul când corul a aclamat atât de solemn Amin (Așa să fie), după dezvelirea icoanei, urmat de imnul Fericite Anton Durcovici. Cântând imnul împreună cu corul, am simțit o bucurie enormă știind că se bucură și el împreună cu noi de acest mare triumf. De asemenea, numărul foarte mare de credincioși a fost impresionant. Și organizarea evenimentului a fost "ca la carte". Mulțumim, fericite Anton Durcovici, pentru exemplul de sacrificiu pe care ni l-ai dat!" (Andreea-Maria Cojan, Nisiporești)

- "Pe mine m-a impresionat mai mult la Liturghia de beatificare faptul că au venit mulți preoți catolici, greco-catolici, ortodocși și episcopi din alte țări care s-au bucurat împreună cu noi că episcopul nostru Anton Durcovici a fost beatificat și va fi sărbătorit ca fericit la 10 decembrie, ziua când a trecut la Domnul". (Iulian Amartinese, Oțeleni)

- "În luna mai, lună închinată sfintei Fecioare Maria, am încercat să-i oferim zilnic un buchet de trandafiri sub forma unui Rozariu. În această lună am avut și ziua beatificării ep. Anton Durcovici care cu atâtea mii de trandafiri oferiți de atâtea mii de oameni lui Dumnezeu prin mijlocirea sfintei Fecioare Maria a făcut ca ziua de 17 mai să fie o zi de neuitat, o zi foarte deosebită pentru mine. A fost o zi pe care nu o pot descrie în cuvinte. Vă mărturisesc că a fost primul pelerinaj la care am participat. Am așteptat cu nerăbdare această zi și pentru aceasta m-am pregătit intens. Am citit tot ce am găsit despre ep. Anton, iar preoții din parohie ne-au vorbit mult despre viața episcopului martir... Când am intrat pe stadion am simțit o bucurie imensă, am plâns de bucurie, o fericire magnifică, nu găsesc cuvinte să exprim ce am simțit, cuvintele sunt prea sărace (pe lună să fi ajuns nu simțeam la fel), iar în acea clipă mi-am dorit ca toți cei prezenți să simtă la fel. Îi mulțumesc lui Dumnezeu și sfintei Fecioare Maria pentru clipele pe care le-am trăit acolo. Corul a fost magnific, felicitări celor care i-au pregătit. Voluntarii au fost foarte binevoitori, felicitări celor care i-au instruit, parcă erau îngeri care ne conduceau spre farul de lumină ce avea să se îndrepte spre cer. Eu așa cred că s-a întâmplat, de pe stadion s-a îndreptat un far de lumină, bucurie și mulțumire către Dumnezeu. Iar Dumnezeu ne-a răspuns ca de obicei cu iubirea sa mare prin razele fierbinți ale soarelui, și un alt semn că era printre noi este acela că ne-a adus câte o adiere de vânt și câte o umbreluță sub forma unui norișor... Mulțumesc tuturor acelor care au pus suflet la această sărbătoare și-l rog pe bunul Dumnezeu să-i răsplătească pe toți. Doresc să vă mulțumesc pentru "lumina" pe care ne-o transmiteți lună de lună prin această revistă". (Gabriela Mărtișcă, Pildești)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat