Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Împreună, împreună...

E greu să descrii starea prin care treci atunci când suferă lângă tine persoana cea mai dragă, căreia i-ai declarat iubirea ta veșnică și alături de care ți-ai propus să mergi până la capătul vieții. Când însă acest capăt pare să fie mai aproape decât te-ai așteptat, începi să te agiți, să cauți soluții și uneori, credeți-mă, să urli chiar și la cel care ți-a hărăzit-o, la Dumnezeu! În fond, n-aș fi primul, Iob a făcut-o înaintea mea și, culmea, a fost și ascultat!

Am mai bine de 25 de ani de căsătorie, am trei copii și până mai ieri puteam spune că sunt un om fericit. Sigur că au mai fost ici-colo câte o neînțelegere, dar cine nu le are!? Încercam să le facem față atât cu forțele proprii cât și cu ajutorul lui Dumnezeu. De altfel, încă de la începutul căsniciei am decis s-o punem sub ocrotirea și binecuvântarea directă a Tatălui ceresc care ne întâlnise și care nu a încetat nici o clipă să ne uimească prin prezența și iubirea sa.

Dumnezeu însă își face simțită prezența nu doar prin intermediul momentelor frumoase din viața unei familii, ci, dacă mi-e permis, aș spune că vrea să-l descoperim mai ales în mijlocul încercărilor.

Așa se face că atunci când părea că totul e în regulă, când între noi ca soți lucrurile mergeau foarte bine, ca și între noi, părinții și copiii noștri, într-una din zile soția s-a simțit rău. "Hm, o simplă durere", mă gândeam eu. Au mai fost și-o să mai fie, doar suntem oameni!

O durere de spate începuse s-o preocupe de mai multe zile. Credeam că ridicase ceva greu și mi se părea normal ca la un efort suprasolicitant să se întâmple astfel, dar durerea n-o lăsa, ba mai mult, cu fiecare zi care trecea, se intensifica. Am apelat la un specialist, iar el, după ce a făcut investigațiile de rigoare, ne-a dat verdictul: o formă de tumoare într-una dintre vertebrele sacrale. Pe moment am avut impresia că s-a crăpat pământul sub mine! Și, deși nu mi se întâmpla mie, sufeream la fel de mult ca și soția mea.

Copiii, la rândul lor, au început să observe că mama nu se simțea bine, dar cum să le spun adevărul?! Singura variantă în încercarea de a îndepărta respectiva tumoare era o operație, foarte riscantă de altfel. Fiind însă în interiorul vertebrei, dincolo de dificultatea intervenției, era greu de găsit și un medic care să și-o asume.

Am început să mă rog, să ne rugăm împreună cu soția și copiii, le-am cerut chiar și prietenilor să se roage ca să găsim o soluție, care oricum nu trebuia întârziată prea mult.

A venit apoi marea zi, după părerea mea, unica zi, prima și ultima zi, cea mai importantă zi, ziua în care, nu știu dacă mă pot face înțeles, ți-ai dori să nu o experimentezi niciodată, și aceasta nu doar că unul dintre noi trebuia operat, ci pentru că celălalt care nu era operat nu știa cum trebuia să se comporte față de cel operat. Simțeam că în acea zi o iubeam cum n-am iubit-o niciodată. Era ceva în mine ce pe de-o parte mă determina s-o compătimesc, iar pe de alta s-o încurajez, să-i spun că va fi bine, dar, cum nu eram doi copii, știam că nu era ușor.

Așa am decis să-i stau aproape, să fim împreună atât cât vor permite medicii. Între timp am chemat și un preot care s-o încurajeze și mai mult în fața unui astfel de moment dificil și, de ce nu, trebuie s-o recunosc, să mă încurajeze și pe mine.

A intrat în sala de operație conștientă că trebuie să "joace totul pe o carte", aceea a încrederii că totul va fi bine, iar după câteva ore, care au părut câteva zile, a ieșit! Era ea, soția mea, cea alături de care Dumnezeu a voit să continui drumul vieții. Medicii i-au îndepărtat tumoarea și mi-au redat-o sănătoasă și bine. Cât de mult ne-a apropiat această încercare! Atunci am învățat că Dumnezeu ne-a chemat să fim împreună tocmai pentru astfel de momente, da, împreună, împreună... (Anton)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat