Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Raspundem cititorilor -

Poșta redacției

* Ne-au scris de sărbători: Galina P. Pajura (București); Lucica Percă (Traian, NT); Surorile "Sfântul Carol Boromeu" (Gioseni); Surorile Benedictine (Viișoara); Surorile Franciscane Misionare de Assisi (Singureni); Congregația Inimii Neprihănite, Casa "Sfântul Iosif " (Odorheiul-Secuiesc); pr. Isidor Mărtincă (Popești-Leordeni); pr. Ioan Pop (Lugoj); Episcopia Greco-Catolică (Oradea); Acțiunea Catolică (Iași). Vă mulțumim pentru gândurile trimise!

* Maria-Cristina Croitoru (Câmpina). "Am 46 de ani, sunt catolică și lucrez foarte mult cu copiii în domeniul muzicii bisericești. Am o carte care se numește «Hai să-i cântăm Domnului» (cântece religioase pentru tineri și copii) editată de Misionarii Verbiți din Traian, în care sunt foarte multe cântece, dar numai cu acordurile de chitară, fără partituri. Vă rog frumos dacă puteți să mă puneți în legătură cu persoanele care au partiturile sau care cunosc aceste cântece deoarece aș dori să învăț și eu aceste cântece pentru a le putea cânta cu copiii la sfânta Liturghie. Vă mulțumesc!"

Cartea "Cantate Domino" este o carte cu cântece religioase care are partituri. Trebuie să întrebați de ea la Librăria din București sau din Iași. În momentul de față se lucrează la o nouă colecție de cântări cu partituri (revizuită, corectată și adăugită). Să sperăm că va vedea lumina tiparului cât mai curând.

* D.I. (e-mail). "Sunt mama a trei copii: doi băieți gemeni de 9 ani și o fetiță de 13 ani; la biserica noastră se face prima Împărtășanie unde i-am înscris și pe băieții mei, dar unul din gemeni are retard psihic ușor și nu reușește să învețe toate rugăciunile; știe să răspundă la anumite întrebări și rugăciunile Tatăl nostru, Bucură-te, Marie, iar acum încercăm să învățăm și Actul de căință. El își dorește foarte mult să facă prima Împărtășanie cu fratele său, iar eu sunt atât de disperată pentru că părintele mi-a spus că dacă nu știe bine nu-l trece. Nu m-am gândit niciodată că întâmpin atât de multe greutăți și la Biserică, menționez că la școală are un curiculum adaptat și aș vrea să vă întreb care sunt regulile pentru copiii cu dizabilități pentru prima Împărtășanie? Ce trebuie să fac? În condițiile în care nu-l trece, acest copil va suferi enorm și psihicul lui va fi afectat. Ce trebuie să fac? Aștept din tot sufletul un răspuns. Vă mulțumesc!"

Regula de bază este următoarea: dacă o persoană bolnavă realizează ceea ce primește în sfânta Împărtășanie și dorește s-o primească, aceasta îi este acordată. La fel se pune problema și cu privire la Spovadă care se face înainte de primirea primei sfinte Împărtășanii. Părintele paroh este cel care apreciază, după ce stă de vorbă cu persoana bolnavă. Așadar, luați legătura cu părintele paroh, explicați-i despre ce este vorba și eventual, duceți-i un document.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat