Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri la centenar -

Vestitori ai speranței

În societatea actuală (...) publicațiile creștine, între care și revista "Lumina creștinului", încearcă să educe lumea actuală la ascultare și contemplare.

M-am bucurat să fiu și eu părtaș la această muncă (...) Gândul Sfântului Părinte referitor la dialogul interpersonal ce implică împărtășirea proprie, a viziunii personale despre lume, a speranțelor și idealurilor personale, acest schimb care te ajută să crești, pot spune că a ghidat în mare parte activitatea pe care am desfășurat-o în cadrul anului pastoral la redacția revistei "Lumina creștinului", în perioada 2011-2012.

Îmi manifestasem dorința de a-mi desfășura anul pastoral în cadrul redacției, și m-am bucurat când am primit această misiune. Entuziasmat și în același timp curios, am așteptat cu nerăbdare să îmi încep munca, hotărât să ofer cât mai mult din propriile mele capacități și, în același timp, pregătit să aflu și să învăț lucruri noi.

Prin bunăvoința și răbdarea persoanelor care ne-au însoțit în tot acest timp, treptat, împreună cu celălalt coleg al meu, am încercat să ne deprindem cu munca pe care o presupune activitatea mass-media. Au existat numeroase momente frumoase, în care am descoperit și deprins lucruri noi. Am rămas plăcut impresionat de efortul și devotamentul celor care lucrează în pregătirea revistei diecezane. Deși, la o primă vedere, pentru unii ar părea o activitate banală, trebuie să mărturisesc că în elaborarea revistei se depune mult efort și se pune mult suflet pentru ca toți credincioșii care vor lua în mână revista să se regăsească în marea familie creștină a Diecezei de Iași, dar și a întregii lumi catolice. Am învățat multe lucruri pe parcursul anului pastoral: am învățat să apreciez, să înțeleg, să am răbdare, lucruri atât de esențiale în munca de echipă pe care am întreprins-o zilnic. Sunt fericit că am putut contribui în redactarea revistei, prin relatările diferitelor evenimente desfășurate în viața diecezei și a Bisericii Universale.

Doresc să le mulțumesc din suflet tuturor membrilor și colaboratorilor din cadrul redacției pentru răbdarea, grija și bunătatea lor care ne-au ajutat să ne simțim ca o adevărată familie. Domnul să lumineze și cu harul său să conducă munca tuturor redactorilor și colaboratorilor! La mulți ani!

Virgiliu Demșa-Crainicu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat