Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Beatificarea ep. Anton Durcovici

Informații practice pentru participanți

Beatificarea episcopului martir Anton Durcovici este un eveniment istoric. Mulți credincioși din țară și din afară și-au anunțat deja prezența la evenimentul din ziua de 17 mai, de pe stadionul municipal din Iași. Sfânta Liturghie va începe la ora 11.00. Programul a fost anunțat în numărul trecut al revistei.

Sunt așteptați ministranții

Printre pelerinii prezenți la beatificare, un loc special îl vor ocupa ministranții (inclusiv ministrantele). Numărul lor trebuie anunțat din timp responsabilului Oficiului pentru Vocații (pr. Andrei Cocianga, tel. 0745/648751; e-mail: andreicocianga@yahoo.com).

Costul deplasării lor va fi asigurat de Episcopia de Iași, pe baza unui document de transport. Fiecare ministrant va avea acordul scris al părinților, șepcuță de soare, umbrelă și pachețel cu mâncare; deplasarea fiecărui grup trebuind să fie asigurată de un adult. Toți vor fi prezenți pe stadion până la ora 10.30, urmând ca la Liturghie să poarte haina de ministrant, în locul destinat lor, lângă altar, alături de preoți.

Tinerii au un loc special

Ziua Tineretului la nivel diecezan de anul acesta a fost transferată pentru ziua de 17 mai. Chiar dacă se vor deplasa la Iași cu propriile comunități, tinerii vor avea pe stadion un spațiu în apropierea altarului.

Posibilități de transport

Pelerinii vor sosi la Iași cu autocarele, microbuzele și cu mașinile personale. Acestea vor avea loc de parcare pe bulevardul Copou. Intrarea pe stadion se va face pe bază de bilete procurate anterior din parohiile de proveniență a participanților.

Pentru a veni în sprijinul pelerinilor, va fi pusă la dispoziția lor și o garnitură de tren, care va circula pe ruta Adjud - Bacău - Roman - Iași (oprind în stațiile potrivite). Estimativ, sâmbătă, 17 mai, la ora 6.00, trenul va pleca din Gara Adjud, urmând ca în jurul orei 9.00 să ajungă la Iași, iar după celebrarea beatificării (după ora 15.00), cu același tren, credincioșii se vor întoarce. Biletul va costa, dus-întors, în jur de 25 lei din Bacău, iar din Roman, 20 lei. Pentru cei în vârstă și pentru bolnavi se va asigura transportul de la gară la stadion.

În timp util, pe site-urile ercis.ro, durcovici.ro, precum și în parohii vor fi oferite și alte informații necesare pentru o bună participare.

Alte informații

Grupurile care vin mai de departe sunt rugate să caute posibilități de cazare pe traseu, în apropiere de Iași.

Odată ajunși la Iași, pelerinii vor putea solicita informații de la voluntarii care vor fi prezenți la gară și în jurul stadionului.

Preoții, având doar alba, se vor prezenta la intrarea de la tribuna B (până cel târziu la ora 10.30) și se vor îmbrăca acolo pentru procesiune. Aici vor primi o stolă specială.

Vizibilitatea pentru participanții care se vor afla în interiorul stadionului va fi asigurată și prin câteva ecrane cu led-uri. Liturghia de beatificare va fi transmisă pe TVR1, pe TVR Internațional și prin internet pe portalul TVR+ și pe www.ercis.ro.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Biletele de participare sunt necesare pentru păstrarea ordinii și siguranței, sunt gratuite și vor fi procurate în funcție de rolul și locul participanților, după cum urmează:
- invitații speciali se vor prezenta cu invitația și biletul pe care îl vor primi prin poștă;
- ministranții vor primi bilete albastre, iar tinerii (venind chiar și cu grupul parohial) vor primi bilete verzi; ei vor fi plasați în spațiul special destinat lor lângă preoți și autorități;
- membrii corului vor primi bilete roșii, pentru acces în tribuna 0;
- pelerinii din parohiile Diecezei de Iași vor cere și vor primi de la parohia proprie bilete galbene (pentru tribuna A) sau albe (pentru tribuna B);
- participanții din alte dieceze, inclusiv preoții, trebuie să se înscrie și să solicite bilete de la pr. Cristian Farcaș (tel. 0740/241171, 0765/495950, e-mail: farcris28@yahoo.co.uk) sau de la pr. Iosif Dorcu (tel. 0741/223160, e-mail: dorcu_iosif@yahoo.com), biletele fiind trimise apoi prin poștă. Persoanele de alte confesiuni sau catolicii care se hotărăsc în ultimul moment și nu reușesc să obțină bilete din propriile parohii le vor procura în ziua beatificării de la un ghișeu aflat în apropierea stadionului.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat