Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri la centenar -

Un alt tip de pastorație

Am făcut practică pastorală la Editura "Presa Bună" în perioada 4 octombrie 2010 - 24 iunie 2011. Pentru mine a fost o experiență frumoasă (.) Când privesc în urmă îmi aduc aminte cu plăcere de momentele petrecute la editură. Am înțeles că este important să oferi celor interesați informații din lumea catolică și mai ales să oferi materiale care îi ajută pe oameni să crească din punct de vedere spiritual. Astăzi este nevoie de o dezvoltare a presei catolice pentru a contrabalansa monopolul presei seculare. Nu este o necesitate de concurență sau care să urmărească vreun interes ascuns, ci doar o nevoie cerută de împrejurări. (.) Consider că menirea presei catolice, în special, este de a forma omul, de a-I forma o conștiință dreaptă și de a-I arăta omului menirea pe acest pământ.

La nivel local se simte nevoia unei prese catolice pentru a-I ajuta pe catolici să-și cunoască mai bine Biserica și să arate că își trăiesc viața frumos și nu se târăsc pe acest pământ. Prezentarea diferitelor materiale în care se relatează activitățile din comunitățile noastre au un rol important pentru viața internă a Bisericii Catolice, dar și în relația cu celelalte Biserici și confesiuni.

Mă gândesc că pe viitor ar fi important să rămână această prezență catolică în mass-media locală pentru a avea o voce în societate. Este nevoie de un punct de referință pentru catolici și pe internet, la radio și, de ce nu, în televiziune. Cred că este, de asemenea, important ca aceste mijloace de informare catolice să fie promovate în fiecare comunitate, nu ca o reclamă, ci ca o conștientizare a specificului credinței noastre. (.)

Cred că pe viitor presa catolică la nivel local va crește frumos și va fi o sursă de informare și de formare autentică. Mi-ar plăcea să văd în revista "Lumina creștinului" articole care să aducă unele precizări în ceea ce privește credința catolică. Știm că fiecare generație trebuie evanghelizată, de aceea, este necesar ca presa catolică să pună la dispoziție și materialul necesar pentru a realiza această evanghelizare. Poate ar fi oportun să se clarifice specificul credinței catolice și să se sublinieze importanța credinței în viața fiecărui om.

La acest ceas aniversar vă spun La mulți ani! și îi felicit pe toți cei care au lucrat sau mai lucrează la această editură catolică pentru munca depusă.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat