Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri la centenar -

Mai multă lumină

Scriitorul german Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), aflat pe patul de moarte, rostea aceste memorabile cuvinte: Licht, mehr licht! ("Lumină, mai multă lumină!"). Unii au considerat că, în ultimele clipe ale vieții sale, faimosul scriitor, simțind în fața ochilor o încețoșare, a cerut să se facă mai multă lumină în cameră. Alții, în schimb, au dat acestor cuvinte sensul figurat de "mai multă cultură", "mai multă știință", "mai mult adevăr". Însă, dincolo de semnificația cuvintelor lui Goethe, trebuie să remarcăm aspirația fiecărui om de a umbla și a trăi în lumină.

Împlinirea a o sută de ani de la apariția primului număr al revistei diecezane "Lumina creștinului" cred că vine să confirme dorința fiecăruia de a avea și a se bucura de mai multă lumină prin intermediul unei reviste al cărei titlu este cât se poate de sugestiv.

Primele tangențe cu revista "Lumina creștinului" le-am avut la sfârșitul anului 1993, pentru ca din anul următor să mă abonez și eu la această revistă, adunând de atunci toate numerele care au văzut lumina tiparului.

În vara anului 1997 am început o colaborare mai strânsă cu revista "Lumina creștinului", pentru ca, în luna octombrie a aceluiași an, să trăiesc bucuria de a avea primul "material" publicat în paginile revistei (un careu de cuvinte încrucișate, intitulat "Fericirile"). De atunci și până astăzi, ori de câte ori a fost nevoie, am susținut rubrica "Rebus", care mi-a întărit tot mai mult pasiunea pentru rebusistică.

A urmat perioada octombrie 2004 - iulie 2005, un timp de practică pastorală la Editura "Presa Bună" și, implicit, o fericită ocazie de a lucra împreună cu colectivul de redacție, cu echipa de redactori, tehnoredactori și tipografi. A fost perioada care mi-a permis să pătrund ceva mai mult în tainele publicisticii și să realizez, odată în plus, cât effort se depune pentru a te putea bucura de lectura unei publicații. Consider că activitatea în domeniul mass-media este una fascinantă, iar cei care au pasiune pentru un asemenea domeniu vor realiza mereu lucruri mărețe.

La un secol distanță de apariția primului număr al revistei "Lumina creștinului", îmi exprim dorința ca această publicație catolică să rămână și în următoarele decenii (și secole) ca un far călăuzitor pentru toți cei dornici de mai multă lumină.

Pr. Emanuel Imbrea



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat