Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Stiri -

Știri interne

"Anchetatorul"
Un grup de tineri ai Parohiei Bacău "Sfântul Nicolae", pregătiți de prof. Agneza Grosu și susținuți de pr. decan Isidor Dâscă și pr. Lucian Adam, au jucat piesa intitulată "Anchetatorul", despre episcopul martir Anton Durcovici, după Liturghia de seară din 10 decembrie 2013, în biserica "Sfinții Petru și Paul", în ziua comemorării a 62 de ani de la moartea episcopului. Textul piesei a fost compus de Agneza Grosu, cea care a fost și regizor.

SRUC 2014
Cu ocazia Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor (18-25 ianuarie), a cărei temă a fost "Oare Cristos a fost împărțit?" (1Cor 1,1-17), au fost organizate întâlniri cu caracter ecumenic și rugăciuni. La Iași, au fost organizate întâlniri în biserici sau capele catolice, la unele dintre celebrări fiind prezent și un reprezentant al ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei. La Institutul Teologic Franciscan din Roman a fost organizată la 21 ianuarie o sesiune științifică ecumenică, cu participarea PS Petru Gherghel și a PS Ioachim Băcăuanul, arhiereu - vicar al Episcopiei Ortodoxe a Romanului și Bacăului.

Inițiative ecumenice
Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul Misiune Statistică și Prognoză Pastorală - Departament Pro Vita, a organizat o masă rotundă cu tema: "Familia tradițională - provocări actuale", la Colegiul "Sfântul Nicolae" din Iași, joi, 23 ianuarie. Au fost invitați pr. Felician Tiba și Eugenia Dămătăr din partea Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor. În aceeași zi, Asociația Centrul Diecezan Caritas în colaborare cu Fundația "Solidaritate și Speranță", a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au organizat o activitate comună cu tema: "Copilăria, o rugăciune colorată", la Centrul de zi "Mia Casa Inculeț" din Bârnova, reunind 100 de copii, beneficiari ai centrelor "Don Bosco", "Sfânta Marina" și "Mia Casa Inculeț" din cadrul celor două organizații.

Mesaj pentru migranți
Cu prilejul celei de-a 100-a Zi Mondială a Migrantului și a Refugiatului (19 ianuarie), cu tema "Migranți și refugiați: spre o lume mai bună", PS Petru Gherghel a adresat un mesaj "tuturor fraților și surorilor noastre, care se află în emigrație". "Din punct de vedere al culturii întâlnirii, putem spune că fenomenul migrației este un fenomen pozitiv care ajută la îmbogățirea persoanei umane, întrucât ajută la transmiterea și primirea de daruri". "Nu sunt puține cazurile în care migrația aduce un real câștig". A menționat și "aspecte care întristează: familii care se fragmentează, copii care își pierd dreptul de a crește într-un mediu familial firesc, creștini care nu se regăsesc în practicarea credinței în noua țară". A încheiat îndemnându-i pe migranți "să nu uite niciodată credința și tradiția primite pe aceste meleaguri ale Moldovei".

Pe scurt
- 27 decembrie 2013: Vizita unui grup de credincioși din Parohia "Sfânta Tereza" din Iași, animați de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul", împreună cu părintele paroh Petru Sescu, la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri
- 12 ianuarie: Vizita PS Aurel Percă în Parohia Săveni
- 19 ianuarie: Vizita unui grup de tineri români catolici din Roma, însoțiți de pr. Ciprian Bejan-Piser și pr. Claudiu Eva (SVD), la azilul de bătrâni, coordonat de către Surorile Săracilor "Don Morinello"
- 19 ianuarie: Vizită și rugăciune a tinerilor scoutiști din Pildești în biserica ortodoxă din Cordun.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat