Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri la centenar -

În slujba comuniunii

Consider revista "Lumina creștinului" esențială pentru viața diecezei noastre. De fapt, chiar și în contextul în care presa religioasă este acum destul de vastă în dieceză și în țară în general, rolul revistei "Lumina creștinului" în viața diecezei îmi pare a rămâne în continuare unic și fundamental. Este adevărat că multe informații și articole religioase sunt generos oferite de atâtea alte publicații catolice, însă nu cred să fie vreuna dintre ele în afară de revista noastră diecezană într-un raport imediat și atât de direct cu viața diecezei considerată în ansamblu. Referința imediată, deși nu exclusivă, la viața diecezei pe care o recunosc și o simt în conținutul, dar mai ales în spiritul revistei, mă îndreptățește să o consider drept instrumentul ce promovează și nutrește spiritul diecezan în creștinii noștri. Și pot spune că am și avut întrucâtva confirmarea acestei presupuneri.

Îmi amintesc o întâmplare petrecută în familie. Într-o zi, una dintre rude a telefonat pentru a-l întreba pe tatăl meu dacă aflase un oarecare fapt menționat în ultimul număr de atunci al revistei "Lumina creștinului". Tatăl meu nu-și amintea să fi luat aminte la acea știre, dar, scuzându-se pentru un moment, a mers și a adus revista, deschizând-o apoi în timpul convorbirii la pagina indicată de ruda mea și continuând discuția pe marginea faptului respectiv. Ce m-a surprins în mod plăcut în acea împrejurare oarecum banală, deși nu am făcut nici o remarcă în acel moment, a fost faptul că două persoane ce trăiesc în ambiente destul de diferite și au un raport mai degrabă ocazional s-au regăsit cu spontaneitate drept creștini ai aceleiași dieceze tocmai grație revistei. Am recunoscut cu admirație în cele petrecute nu doar interesul și, aș îndrăzni a spune, spiritul de apartenență la viața diecezei pe care îl cultivau cu ajutorul acestei reviste, ci și naturalitatea cu care au făcut referință la ea.

Iată, așadar, care este unul dintre marile merite ale revistei "Lumina creștinului" și unul dintre multele motive pentru care interesul față de ea se cuvine a fi cultivat în mintea și în inima credincioșilor noștri: pentru a-I ajuta să se simtă nu doar cu adevărat "catolici", ci și profund "diecezani", fie că trăiesc în țară, fie că se află dincolo de hotarele ei.

Cu acest gând și cu profundă recunoștință față de truditorii de ieri și de astăzi ai revistei noastre diecezane, un sincer "La mulți ani" la ceas de jubileu!

Pr. Paul Butnaru (Etiopia)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat