Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Episcopul Anton Durcovici va fi beatificat la 17 mai

Anton Durcovici (1888-1951), episcop romano-catolic mort în închisoarea de la Sighetu Marmației, al cărui martiriu pentru credință a fost recunoscut de papa Francisc la 31 octombrie 2013, va fi beatificat sâmbătă, 17 mai, ora 11.00, la Iași, în cadrul unei sfinte Liturghii solemne oficiată de cardinalul Angelo Amato pe stadionul municipal "Emil Alexandrescu".

PS Petru Gherghel a primit de la Vatican (joi, 9 ianuarie) avizul din 23 decembrie 2013 prin care Sfântul Scaun a aprobat data proclamării episcopului Anton Durcovici ca fericit în centrul Episcopiei de Iași, unde a slujit în ultimii ani ai vieții.

Odată declarat fericit, episcopul Anton Durcovici va fi înscris în rândul fericiților și sfinților Bisericii Catolice, introdus în calendarul Bisericii locale și sărbătorit la 10 decembrie, ziua martiriului său.

"Istoria vieții și a morții ep. Anton Durcovici - a declarat PS Petru Gherghel - este un puternic mesaj pentru Biserică și pentru poporul încredințat spre păstorire și reprezintă o chemare continuă la iubire și dăruire pentru slava lui Dumnezeu și binele oamenilor".

* * *

www.durcovici.ro

Printre proiectele prevăzute pentru beatificarea episcopului Anton Durcovici se numără și crearea unui site și a unei pagini speciale pe Facebook, dedicate memoriei episcopului martir al Diecezei de Iași. Noul site, www.durcovici.ro, și pagina Facebook, www.facebook.com/durcovici, au fost lansate de Oficiul pentru Comunicații Sociale din cadrul Episcopiei de Iași, la 24 ianuarie, în ziua comemorării sfântului Francisc de Sales, patron al ziariștilor. Site-ul www.durcovici.ro are un design dinamic, un meniu simplu cu patru categorii: "În umbra crucii" (viața ep. Anton Durcovici cu un bogat album foto, dar și reportaje și emisiuni despre episcopul Durcovici și despre beatificare), "Va fi beatificat" (pașii spre beatificarea ep. Anton Durcovici), "17 mai 2014" (informații ce țin strict de ziua beatificării), "Anul Durcovici" (materiale utile pentru desfășurarea anului dedicat episcopului martir). Pagina www.facebook.com/durcovici are rolul de a distribui informațiile de pe site-ul www.durcovici.ro, abonații putând afla astfel mai ușor despre noile știri.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat