Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Crăciunul, iubirea din tine

Am pornit la drum cu mare speranță. Eram doar noi, eu și cea pe care în planul lui Dumnezeu era scris că îmi va fi soție.

Ne-am întâlnit absolut întâmplător și de atunci am înțeles că suntem făcuți unul pentru celălalt. Era ceva ce ne unea, un fel de atracție inexplicabilă, o bucurie imensă, atunci când ne întâlneam și o suferință profundă, atunci când trebuia să ne despărțim. În cele din urmă, conform obiceiului, i-am cerut mâna, iar ea, emoționată, pentru că nu i-o mai ceruse nimeni, a început să plângă. A impresionat-o modalitatea în care am cerut-o, avea să-mi spună mai târziu. I-a plăcut acel "cu ajutorul Domnului", pe care l-am strecurat în cererea pe care i-o făcusem. Iar acum, după mai bine de 15 ani de viață împreună, pot să spun că ea era cea pe care o așteptam, liniștea neliniștii mele, soarele întunericului meu, floarea de pe pământul meu arid.

Am înțeles că Dumnezeu mi-a hărăzit-o "pentru a o face să trăiască". M-am exprimat bine: "pentru a o face să trăiască!" Știu că dacă o voi distruge, în realitate mă voi distruge pe mine, pentru că eu trăiesc prin ea și ea trăiește prin mine. Ce-mi place când îmi spune: "Tu dai sens vieții mele!" E ca și cum "m-ar forța" să trăiesc, să trăiesc pentru ea și pentru ceea ce am reușit să construim împreună. În fond, eu chiar trăiesc pentru ea, pentru că ea mă motivează să trăiesc astfel!

Cât de frumoase sunt duminicile alături de ea și cât de motivante sunt zilele săptămânii, când abia aștept să ajung acasă de la serviciu! Eu trăiesc pentru ea și ea trăiește pentru mine!

O, cât trebuie să-ți mulțumesc, Dumnezeul meu, pentru că mi-ai pus alături o făptură atât de minunată! În glasul ei dulce este glasul tău, în chipul ei senin este chipul tău, în iubirea ei este iubirea ta, în dăruirea ei totală și deschisă spre viață, în actul conjugal, este iubirea ta totală prin care ne mângâi cu darul tău. Așa ne-ai dăruit copiii, darul tău pentru iubirea noastră! Ai privit la noi și ai văzut că ne iubeam și ne-ai răsplătit cu viața, ai făcut ca în jurul nostru să fie viață, să fie casa plină de zgomotul copiilor, mângâierea zilelor noastre grele și continuarea creației tale.

Și ce mângâiere în dificultăți! Câte zile grele, câte momente în care sunt tentat să spun: "M-am săturat!" Lipsuri, nesiguranța la locul de muncă, o rată la bancă, necesitățile zilnice ale copiilor, pâinea noastră cea de toate zilele..., câtă speranță în toate acestea, când știu că te am alături!

Ne-a hărăzit Dumnezeu ca prin această lume să trecem împreună. Și tu erai singură și eu eram singur, cele două singurătăți s-au contopit într-o comuniune plină de iubire. Am învățat că pentru a primi, trebuie mai întâi să oferi, pentru a-l primi pe celălalt, trebuie să te oferi pe tine. Alături de tine am învățat că, pentru a fi eu însumi, trebuie să mă cufund profund în tine, pentru că în tine, în profundul ființei tale, se află el, Dumnezeu-iubirea, cel care mi te-a făcut dragă, care într-o zi m-a determinat să "te cer", cerându-l pe el. Iar de atunci nu contenesc să-i mulțumesc pentru darul pe care mi l-a făcut prin tine.

Acum e Crăciunul, sărbătoarea care știu că îți place, pentru că părinții tăi ți-au vorbit încă de mică de misterul nașterii lui Isus, folosindu-se de imaginile cele mai frumoase. Ce poate fi mai frumos decât o familie adunată în jurul ieslei lui Isus, alături de Maria, de prunc și de Iosif, de magi, de animalele din grajd, de păstori și de toți cei care de-a lungul veacurilor au contemplat acest mare mister și această frumoasă sărbătoare a creștinătății. Cât de frumos este Crăciunul când în sufletul oamenilor există iubire, când familia, adunată în jurul ieslei, împreună la celebrarea misterului din biserici, îl contemplă pe cel care "a venit la noi", pe cel care îi face pe oameni, oameni! (Matei)

Pagină realizată de pr. dr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat