Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Gabriele Kuby în România

Pericole pentru familie

Sociologul german Gabriele Kuby a ținut în perioada 3-6 noiembrie o serie de conferințe în mai multe orașe din țară, în care a evidențiat pericolele care duc la distrugerea familiei.

La invitația Editurii Sapientia, autoarea germană a ținut conferințe în orașele Constanța (luni, 3 noiembrie), Iași (marți, 4 noiembrie), Bacău (miercuri, 5 noiembrie) și București (joi, 6 noiembrie). În cadrul conferințelor, Gabriele Kuby a prezentat mai multe probleme care afectează familia tradițională. Una dintre acestea este și teoria gender (în limba engleză înseamnă "gen") care promovează ideea că omul nu este bărbat și femeie pentru că așa s-a născut, ci poate alege ce vrea să fie, bărbat sau femeie. Astfel, nu mai contează aspectul fizic, ci alegerea pe care o faci. Acest lucru, spune autoarea, contrazice adevărul însuși, pe care noi îl cunoaștem atât de bine, de aceea, cartea sa "Revoluția sexuală globală: distrugerea libertății în numele libertății" oferă o imagine completă asupra acestei revoluții a genului (gender).

Într-un interviu acordat sitului www.stiripentruviata.ro, autoarea catolică și mamă a trei copii, vorbind despre această problemă spunea: "Majoritatea oamenilor văd că nu mai avem valori stabile, că nu mai avem familii stabile, (...) dar nu văd ce se ascunde în spatele acestor lucruri (...). În conceptul de gen se ascunde sămânța dereglementării tuturor standardelor sexuale". Și a explicat că, "deși acum pare a se promova libertatea, toleranța, antidiscriminarea și alte asemenea vorbe, acestea sunt de fapt găunoase și sunt în realitate folosite pentru a răsturna valorile și a induce oamenii în eroare, manipulându-le mintea".

În cadrul aceluiași interviu, doamna Gabriele Kuby a relatat despre discuția particulară pe care a avut-o cu papa Benedict al XVI-lea, referitor la această teorie. Mărturisea autoarea: "Papa numește ceea ce se întâmplă o "revoluție antropologică". Vorbește despre profundul neadevăr al acestei ideologii. În timpul acelei vizite private, mi-a spus: "Anticrist ajunge acum mai adânc ca niciodată în inima omului". Ca ființe umane, noi am schimbat rădăcina propriei umanități, care se găsește acum sub atacul unei ideologii ce spune că nu există bărbați și femei. Ne propunem disoluția identității bărbatului și a identității femeii. Se mai spune că orice orientare sexuală este bună și trebuie respectată, tolerată. Și, dacă nu ne declarăm de acord cu ea, suntem puși la zid ca "homofobi" care discriminează. Deja se pregătesc legi care vor trimite oamenii la închisoare și li se vor aplica amenzi foarte mari dacă își exprimă părerea că nu este bine".

La finalul interviului a spus referitor la țara noastră: "Puteți fi foarte fericiți că această distrugere nu a avut încă loc în țara voastră. Și ar trebui să vă mobilizați în toată țara în orice coaliție posibilă cu oricine, din interiorul țării sau de peste granițe, care poate lupta împotriva acestui lucru. Vor să ajungă la copiii voștri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuși civilizația. Fiindcă va prăbuși mai întâi familia. Aceasta este rădăcina. Așa că trebuie să faceți tot ce puteți (...) Încă mai aveți un sistem de valori conservatoare. Încă mulți oameni mai cred că familia naturală este bună, că homosexualitatea nu este corectă. Așa că răspândiți vestea că nu sunteți deloc înapoiați. Ba dimpotrivă, puteți fi fericiți că aceste lucruri încă nu s-au întâmplat. Fiindcă are loc distrugerea societății".

Gabriele Kuby s-a născut în anul 1944 la Konstanz, în Germania, a studiat sociologia la Berlin și Konstanz. După căutări îndelungate pe căile spiritului epocii, în anul 1997 a aderat la Biserica Catolică.

Pr. Claudiu Bulai



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat