Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Daniel Cucuteanu (e-mail). "Mai aveți ceva știri despre data când va începe Radio Maria să emită la Iași? Spuneați mai adineauri (cam prin aprilie când v-am contactat ultima dată) că va fi pe la sfârșitul lui iulie. Știu că este greu să se respecte un termen în acest caz. Ne mai puteți spune cum stau pregătirile. Și această emisie pe unde AM va fi calitativă sau va fi ceva mai slabă, că în general posturile pe unde AM se aud mai greu. Vă mulțumesc și aștept răspuns".

După cum ați citit în această revistă și pe site, Radio Maria se aude în Bacău și în Roman pe 89,6 FM. Încă se mai fac demersuri pentru a emite și pe AM. Sistemul nostru românesc merge mai greu și durează până reușim să obținem toate aprobările. Vă asigurăm că atunci când vom reuși să începem transmisia și pe AM, sperăm la o calitate bună, veți fi anunțat. Îndată ce totul va fi pus la punct, se vor anunța în parohii și pe site-ul diecezan ercis.ro toate informațiile necesare pentru a putea asculta Radio Maria.

- G.P. (jud. Neamț). "Am o întrebare și aș dori să primesc răspuns. Legea în Biserică este pentru toți, și pentru cei săraci și pentru cei bogați, sau se aplică doar pentru săraci, iar bogații cu bani fac orice? Mai întâi să vă spun poveste mea. În anul 2000 m-am căsătorit cu un bărbat catolic, dar din prima zi a căsătoriei a început să mă bată. Socrii mei au intervenit de multe ori să mă scoată din mâinile lui, altfel cred că eram moartă. Am fost și internată în spital din cauza bătăilor primite de la el. Am încercat în fel și chip să fie bine, dar n-a fost să fie. După opt luni am hotărât să ne despărțim și am divorțat. În anul 2008 am întâlnit un bărbat care m-a acceptat așa cum sunt și ne-am cununat la ortodocși. În anul 2012 am voit să cununăm doi tineri mai necăjiți și care trăiau împreună de ceva timp. La ora actuală sunt tot necununați și au un copil. Am mers la părintele din sat să vorbim cu el și să-i spunem și problema noastră, adică că am mai fost căsătorită etc. Părintele a început să mă judece, spunându-mi că trăiesc în adulter, că e păcat ceea ce fac. (...) Eu mai știu un caz similar cu al meu, dar pentru ei nu este nici o problemă pentru că au bani, sponsorizează activitățile de la biserică și multe altele. În privința aceasta vreau să mă lămuresc. Aștept răspuns în revistă pentru că o citesc lunar".

Apreciem mult că citiți revista. Ne pare rău de suferințele prin care ați trecut după căsătorie. Vă asigurăm că Biserica este aproape de dv. prin rugăciune și prin însoțire: Liturghia, celebrările din biserică, activitățile în favoarea celor bolnavi sau în nevoie rămân deschise pentru dv. Este de altfel și mesajul care vine de la ultimul Sinod de la Vatican (5-19 octombrie) care s-a ocupat și de persoanele care au trecut prin divorț ori s-au recăsătorit. La întrebarea pe care ați pus-o vă răspundem că legea trebuie să fie la fel pentru toți. Este de datoria preoților să spună celor care nu sunt în ordine că și pentru ei a murit Cristos, că există iertare pentru toți care se întorc cu căință. Și asta trebuie s-o spună și săracilor și bogaților. Cine n-o face răspunde în fața lui Dumnezeu. În acest sens, iată ce-i spune apostolul Paul lui Timotei pe care îl hirotonise: "Vestește cuvântul, insistă la timp potrivit și la timp nepotrivit, dojenește, amenință, îndeamnă, cu toată îndelunga răbdare și învățătură" (2Tim 4,2).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat