Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Congres al Divinei Milostiviri

Cel de-al IV-lea Congres Apostolic Internațional al Divinei Milostiviri a avut loc la Cracovia-Lagiewniki (Polonia), în perioada 3-5 octombrie. Au participat reprezentanți din peste 16 țări. Din România au participat două delegații, una din Dieceza de Iași, condusă de PS Petru Gherghel și cealaltă din Arhidieceza de București (reprezentată de Asociația "Faustinum"). Din delegația de la Iași a făcut parte: pr. Daniel Ghitiu, pr. Stanislav-Ioan Cucharec, pr. Marius Bucevski, pr. Iosif Iacob, sr. Iosefina Rediu (CIN), Celina Romila și Andrei Blaj.

Întâlnirea s-a desfășurat la inițiativa Academiei Divinei Milostiviri și sub patronajul Sanctuarului Divinei Milostiviri și a Diecezei de Cracovia.

În cele trei zile de conferințe, dezbateri și mărturii s-a putut experimenta, în complexul de la Lagiewniki (Cracovia), măreția vocației creștine, prin care omul se recunoaște destinatar constant, din momentul nașterii și până în momentul morții, al iubirii și milostivirii divine. Prin exemplul sfântului Ioan Paul al II-lea și al sfintei Faustina Kowalska s-a subliniat și misiunea pe care creștinul o are în această lume de a fi un martor a ceea ce el trăiește și experimentează constant în relația sa cu Dumnezeu: milostivirea divină.

Pe parcursul congresului, care au avut ca moto "Ioan Paul al II-lea - apostol al milostivirii lui Dumnezeu", participanții au putut experimenta îndeaproape importanța momentului istoric pe care omenirea îl trăiește, moment istoric definit de sfântul Ioan Paul al II-lea ca un moment în care prezentul și viitorul omenirii sunt strâns legate de acceptarea și de dăruirea iubirii și a milostivirii.

În intervenția sa, PS Petru Gherghel a vorbit despre cultul și devoțiunea divinei milostiviri în România, în mod special în Dieceza de Iași. A amintit și a subliniat modul simplu, dar plin de credință cu care creștinii, în diferite comunități din dieceză, în particular, dar și la nivel comunitar, practică devoțiunea divinei milostiviri având la loc de cinste imaginea lui Isus Milostivul, recitând zilnic la ora 15.00, Ora milostivirii, a Coroniței divinei îndurări, rugându-se novena în mai multe momente ale anului și în mod special în pregătirea sărbătorii Divinei Milostiviri din a doua duminică a Paștelui.

Grupul participanților



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat