Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Scrisoare pastorala -

Vestea cea bună: Radio Maria în Moldova

Este o bucurie să ne aducem aminte de ceea ce părinții sinodali au voit să ne învețe în cadrul Conciliului Vatican II, și este un gând de mângâiere să retrăim faptul că Sfântul Părinte papa Paul al VI-lea, prin decretul "Inter mirifica" (Între lucrurile minunate) despre mijloacele de comunicare, ne arată realitatea darurilor minunate pe care ni le-a lăsat Dumnezeu pentru a împărtăși și oferi lumii bucuriile vieții și a realităților care ne înconjoară.

Acest decret al Conciliului Vatican II, din 4 decembrie 1963, ne precizează că între minunatele descoperiri ale tehnicii, pe care geniul uman le-a extras din lucrurile create, Biserica le primește și le urmărește cu o solicitudine deosebită mai ales pe acelea care privesc mai direct sufletul omenesc și deschid căi noi de a comunica mai ușor știri, idei și gânduri de tot felul. Dintre aceste descoperiri se evidențiază acele mijloace care, prin natura lor, pot atinge și influența nu numai indivizi izolați, ci mulțimi întregi și toată societatea umană, cum ar fi presa, radioul, cinematograful, televiziunea și altele de acest fel - care pot fi numite, așadar, pe drept "mijloace de comunicare socială" (cf. IM 1).

Radioul și mai nou internetul credem că sunt cele mai răspândite mijloace de comunicare, informare și educație.

Biserica apreciază mult aceste mijloace și crede că, dacă sunt bine întrebuințate, contribuie cu adevărat la îmbogățirea sufletelor și la răspândirea împărăției lui Dumnezeu.

Ne bucurăm când în casele noastre pătrunde vocea acestor mijloace minunate care însoțesc și îi ajută pe oameni să comunice între ei și să se îmbogățească din punct de vedere spiritual.

Între multiplele voci ale radioului care umplu spațiul ce ne înconjoară salutăm cu bucurie un glas așteptat și prețuit de mii de credincioși catolici și nu numai, o voce aparte: Radio Maria, o tribună spirituală și religioasă care aduce în suflete și în case glasul fericit al mamei cerești, preasfânta Fecioară Maria, interpreta fidelă a cuvântului lui Dumnezeu. Ea continuă să ne îndemne la un lucru esențial: "Faceți ceea ce vă va spune el" (In 2,5), adică Cristos Domnul și Mântuitorul nostru.

Vestea că pe meleagurile moldovenești se poate asculta Radio Maria reprezintă o adevărată veste bună, pentru care trebuie să-l lăudăm pe Dumnezeu și să-i felicităm pe cei care s-au străduit să facă posibil acest lucru, amintind cu bucurie pe un vrednic apostol al acestui glas pe pământ românesc, pr. Doru Popovici.

Mă bucur, și împreună cu mine se bucură toți colaboratorii și credincioșii din Moldova că pot să asculte vocea acestui radio, ca să-l putem preamări pe Dumnezeu, împreună cu Maica sfântă, spunând: "Sufletul meu îl preamărește pe Domnul... căci lucruri mari ne-a făcut și ne face Cel Atotputernic al cărui nume este sfânt" (cf. Lc 1,46.49).

În veci de veci laudă și preamărire Cuvântului făcut om care rămâne cu noi până la sfârșitul veacurilor.

Vorbește, Doamne, căci slujitorii tăi ascultă! (1Sam 3,9).

+ Petru Gherghel, episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat