Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Dare de seamă

Luna noiembrie, ca ultimă lună a anului liturgic bisericesc, invită la reflecție: încă un an de viață creștină se adaugă altora deveniți deja istorie, gestiune de care suntem trași la răspundere.

Oricine crede în Dumnezeu știe ce vrea el de la fiecare dintre copiii săi: să fie sfânt, să-l cunoască, să-l iubească mai presus de toate, să-l slujească, pentru a-și ajunge țelul existenței, fericirea adevărată, veșnică.

Înțelepciunea Bisericii Catolice, educatoare, îndrumătoare, a stabilit, la începutul lunii noiembrie, solemnitatea Tuturor Sfinților, ajunși în patria cerească. Aceștia se adresează fiecărui creștin care se află în lupta vieții pământești, spunându-i: "Și noi am fost ca tine, având de înfruntat multe și grele dificultăți; încrezători în harul dumnezeiesc, am luptat și am biruit; și tu poți face la fel. Curaj!"

A doua zi de noiembrie suntem îndemnați să ne amintim și să ne rugăm pentru cei decedați, aflați în purgatoriu, având de ispășit în fața dreptății divine: "Amintiți-vă de noi, cel puțin voi, prietenii noștri, pentru că mâna Domnului ne-a acoperit!" Așa ne îndemna stăruitor părintele rector și profesor Anton Durcovici, viitorul episcop de Iași, fericit martir, prezent mereu în Biserica noastră locală, pe care a slujit-o și ilustrat-o în mod eroic, asistând-o mereu cu îndemnul și mijlocirea sa: "Fericit poporul al cărui Dumnezeu este Domnul!" Mulțumim, fericite părinte episcop, martirul nostru drag! Ne vom strădui să urmăm îndemnurile tale sfinte, date în numele Domnului.

În Instrucțiunile sale, sfântul abate Columban ne-a lăsat următoarea rugăciune, pe care ne-o însușim: "Te rugăm, Cristoase, prea dulcele nostru Mântuitor, să aprinzi candelele noastre; să strălucească mereu în templul tău și să fie alimentate într-una de tine, care ești lumina veșnică; să fie luminate colțurile întunecate ale spiritului nostru și să fugă de la noi întunericul lumii". Trăind așa, darea noastră de seamă va fi una binecuvântată de prea dreptul judecător, Tatăl nostru ceresc: intră în bucuria stăpânului tău!

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat