Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

Un foc încă nestins

Într-o lume care încearcă să marginalizeze din ce în ce mai mult familia cu valorile ei, Dieceza de Iași s-a decis să o susțină, să o apere și să o încurajeze. În fond, fiecare are povestea lui, a familiei în care s-a născut, fiecare provine dintr-o familie, chiar și cei care nu-i recunosc valorile.

La Bacău, în biserica "Sfinții Petru și Paul", în ziua de 23 august, familia diecezei s-a reunit pentru sărbătoare. Era a doua oară când se întâmpla un astfel de eveniment. Și chiar dacă este abia la început, familiile au dorit să participe. I-am văzut pe copii bucuroși să întâlnească alți copii, pe soți să știe că mai sunt și alți soți care au, ca și ei, aceleași greutăți, dacă nu chiar mai multe. Am văzut bătrâni cu ochii în lacrimi fericiți că viitorul este pe mâini bune.

"Familia, dar și speranță", tema de anul acesta a celei de-a doua Întâlniri diecezane a familiilor, prezentată atât de profund de PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București, i-a răscolit pe cei prezenți, determinându-i să "reaprindă darul" (cf. 2Tim 1,6), "un foc încă nestins", așa cum l-a amintit o familie la câteva zile după.

Și cum dintr-un foc ies multe scântei, am dorit să adunăm câteva pe care să le folosim apoi spre a aprinde alte focuri, experiențe profunde, momente de neuitat, care să pătrundă mintea, să determine voința să descopere și să vrea mereu doar binele și iubirea.

- "La Bacău a fost frumos. Sincer, la început nu doream să mergem. Auzisem despre eveniment, dar ne-am gândit că nu e pentru noi. Noi suntem de la țară, oameni simpli, cu puțină carte. Acolo merg oameni care știu să vorbească, cel puțin așa i-am spus soției după Liturghia la care parohul a anunțat întâlnirea. Și pentru că tot insista și nu voia să se înscrie nimeni, probabil la fel de timizi ca și noi, ne-am decis să mergem noi, familia noastră, și, cum spuneam, a fost frumos. Ne-au plăcut cuvintele frumoase care s-au spus acolo. Am văzut trei episcopi! Mă bucur să știu că Biserica se preocupă de familie, nu doar înainte de căsătorie, ci și după" (fam. Ionuț și Mirela Ciobanu).

- "Cam puțin timp alocat atelierelor. Păcat, erau teme importante și de actualitate. Bănuiesc că vor mai fi reluate cu alte ocazii!" (Irina).

- "Ne-a impresionat mult familia de la începutul Liturghiei. Îi felicităm pe organizatori pentru că au gândit în detalii fiecare din momentele zilei. Nu știm sigur, dar cred că și la ofertoriu a fost tot o familie. Dacă este așa, la fel, inspirată alegere! Și familia trebuie scoasă în evidență, pentru că ea stă la baza societății, cu ea crește, ea este motorul lumii. De ea depinde dacă avem viitor, dacă avem vocații, dacă băieții de mâine vor mai găsi la rândul lor fete alături de care să-și întemeieze o familie a lor. Ne-a impresionat mult tânăra care a dat mărturie despre viața ei. Curajoasă! Cu soția am decis să spunem o rugăciune pentru ea, pentru ca Dumnezeu să-i dea și mai mult curaj să vorbească tinerilor de astăzi despre cât de frumos este să crezi" (fam. Adam și Elena Mihoc).

- "Mi-ar fi plăcut să fie mai multe familii. Fiind la Bacău, mă așteptam să participe toate satele din jur. Ar fi fost cu adevărat un semn! Dar e bine și așa, doar suntem la început și asta ne scuză!" (Doru).

- "Un moment înălțător, cu adevărat o sărbătoare a familiei, prima la care particip și promit că nu va fi și ultima. La următoarele sper să mă implic și eu cu toată familia. Contați pe noi! Mulțumim episcopilor, preoților și familiilor prezente! (Fabian).

Pagină realizată de pr. dr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat