Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Ne-au scris de sărbători: Elena Lungu (Vulcan); Viorica Făgărășanu și Vasile Creța (București); Maria Crișan (Sân Mihai de Pădure); Tereza Sociu (Brăila); pr. Ioan Pop (Lugoj); pr. Dominic Hîrja (București); Surorile Franciscane (Singureni); Surorile Benedictine de Caritate (Sighetu Marmației); Institutul Teologic Franciscan (Roman). Vă mulțumim!

* Mihai (e-mail). "Sunt din jud. Bacău. M-am bucurat foarte mult când am aflat că s-a aprobat transmisia Radio Maria în Moldova. Aștept de mult lucrul acesta și cred că nu numai eu. Însă tot la fel de repede bucuria s-a dus. Am încercat pe câteva aparate de Radio să acult pe 1.602 MHz Radio Maria. Unele aparate nu au frecvența aceasta. Am găsit la un aparat chiar în capăt, dar nu se aude nimic. Cum ar trebui să fac să aud Radio Maria în satul meu pe frecvența anunțată?"

Ne bucurăm că susțineți recepționarea Radio Maria și în Moldova. Ceea ce ați aflat despre frecvența pentru Moldova, mai exact pentru Iași, este adevărat, însă este o frecvență care nu acoperă toată Moldova. Aceasta a fost obținută în urma concursului organizat de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), în ziua de joi, 21 noiembrie. Ne bucurăm că totuși am obținut și această licență de emisie. Radiourile, chiar dacă sunt mai vechi și nu vedeți afișată frecvența de 1.602 MHz, au în banda lor această frecvență. Nu ați putut să recepționați Radio Maria la radio deoarece încă nu este pusă o antenă pentru a emite. Încă se mai fac cereri pentru mărirea puterii de emitere primită de la CNA, pentru a avea o acoperire cât mai mare și mai bună. Apoi, în funcție de ce se obține, se va stabili unde și ce antenă trebuie folosită etc. Sperăm ca anul acesta Radio Maria să emită și în Moldova. Când se va întâmpla, vom anunța în revistă și pe site-ul ercis.ro.

* Alexandru Lucaci (Penitenciar Iași). "Vă anunț cu bucurie că am reușit să obțin codul ISSN pentru revista mea "Dor de casă" astfel încât această revistă să poată fi distribuită și prin chioșcurile de presă. Încurajat de premiul al III-lea la concursul național "Poezie de pușcărie" am mers mai departe cu realizarea revistei... Însă cel mai important lucru din viața mea rămâne faptul că după un sfert de veac am reușit să revin la viață, viața spirituală, iar acum trăiesc una nouă, fără să simt că mă aflu printre gratiile reci și ziduri înalte. Lucrez în continuare la două cărți, una despre viața mea, iar a doua un volum de poezii (...)".

Vă felicităm pentru ceea ce ați realizat și ne bucurăm că l-ați descoperit pe Dumnezeu, că răspândiți învățătura lui printre deținuți și nu numai. Când Dumnezeu are un plan cu omul, el și-l duce la îndeplinire, nu contează locul. Rămâneți un om bun și credincios și Dumnezeu nu va întârzia cu binecuvântările sale.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat