Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

- Antonel Duma (Sibiu). "Lăudat să fie Isus! Sunt creștin catolic, frecventez Biserica Romano-Catolică din Sibiu și sunt simpatizant în Ordinul Carmeliților Desculți Seculari Sibiu. Vă trimit din tot sufletul meu spre publicare în revista "Lumina creștinului", revista pe care dv. o publicați, iar noi o citim cu foarte mare plăcere, un eseu pe care l-am conceput într-un moment de liniște interioară".

Vă mulțumim pentru cele scrie. Gândurile dv. vor fi analizate și, în măsura spațiului disponibil în revistă, este posibil să fie publicate. Ne-ar ușura mai mult analiza dacă ați trimite textul în word, cu diacritice (scris cu literele specifice limbii române: ă, ș, ț, î, â).

- Edith Pintea (Arad). Scrisoarea dv. am înmânat-o părintelui Alois Bulai care vă va răspunde în numerele viitoare ale revistei.

- A. (e-mail). "Isus s-a rugat lui Dumnezeu în Grădina Măslinilor: "Părintele meu, dacă este cu putință, să se îndepărteze de la mine paharul acesta! Cu toate acestea să nu fie cum vreau eu, ci cum vrei tu" (Mt 26,39). Cât devotament a avut Isus în momentul acela de suferință! Dar eu, l-am acuzat pe Dumnezeu că mi-a umplut paharul, cu prea multă suferință... Este complicat. "Dar îți reproșez faptul că nu mai ai iubirea cea dintâi. Adu-ți aminte, așadar, de unde ai căzut și convertește-te, întoarce-te la purtarea ta cea dintâi" (Ap 2,4-5). Da, am păcătuit, fără să știu și să vreau... mult. Am uitat că și aceste păcate conștientizate, necesită spovadă. Am strigat iar la Tatăl meu, răzvrătită... Poate, mi-a răspuns azi: "Femeie, unde sunt cei care te învinuiau? Nu te-a condamnat nimeni?" Ea a răspuns: "Nimeni, Doamne". I-a zis Isus: "Nici eu nu te condamn. Mergi, și de acum să nu mai păcătuiești" (In 8,10-11). Câtă perseverență în dragoste, din partea lui Dumnezeu! Pot să înțeleg așa planul lui Dumnezeu. Este bine? Apocalipsa 2, am citit deschizând Biblia, din întâmplare. Predica cu femeia prinsă în adulter, am auzit-o de la părintele, căruia m-am spovedit ultima oară. Merg doar duminica la biserică, pot aștepta până atunci să mă spovedesc de păcatele făcute fără știință și voință? Probabil că preotul la care m-am spovedit s-a rugat pentru mine, deși nu i-am cerut aceasta, fiindcă am avut momente când am trecut mai ușor de ispită... Având în vedere situația mea și "timpurile de astăzi", nu prea "sper" să mă căsătoresc. Ce sfaturi îmi mai puteți da să lupt împotriva păcatului necurăției?"

Apreciem mult că citiți Sfânta Scriptură. Continuați să o faceți, aceasta vă va ajuta mult. Trebuie spus că păcatul de moarte este cu știință și voință deplină. Ori de câte ori avem nefericirea de a cădea într-un asemenea păcat trebuie să ne căim și să ne spovedim imediat, cu hotărârea de a ne ridica și de a nu mai face. Sfântul Părinte Francisc, comentând pasajul pe care l-ați amintit din evanghelie, spune: "Dumnezeu nu obosește să ne ierte. Noi însă obosim să-i cerem iertare". Cu privire la lupta cu păcatul, trebuie să înlăturăm sau să fugim de ocaziile care ne duc la păcat: "prieteni", locuri, imagini etc. Rugăciunea și postul ne sunt de un real folos, la fel ca și participarea cât mai deasă la sfânta Liturghie. Isus însuși spune: "Vegheați și rugați-vă ca să nu cădeți în ispită" (Mt 26,41). A veghea înseamnă a fi atenți, a ne feri când vedem că păcatul se apropie, a merge în altă parte. Dacă ne apropiem de Dumnezeu doar duminica, nu este suficient. Dumnezeu ne cere să-l căutăm în fiecare zi. El ne va deschide inima și mintea și ne va da putere să biruim. În rugăciune îl invităm pe Dumnezeu să meargă cu noi. Când ne facem timp pentru rugăciune și suntem atenți la tot ceea ce facem, începe să se întâmple un lucru uimitor cu noi. Un val de putere nemăsurat începe să curgă în noi, ajutându-ne să învingem ispitele. Mai precis Dumnezeu începe să lucreze în viața noastră.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat