Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Trăiri la Ziua Mondială a Tineretului

- "Participarea la ZMT Rio am trăit-o cu mare emoție. Au fost multe momente deosebite alături de persoane speciale. M-a impresionat mult ospitalitatea și bucuria comuniunii întâlnite în parohia gazdă din săptămâna misionară. Zilele petrecute la Rio au fost răcoroase și ploioase, însă au avut încărcătură spirituală. Stropii de ploaie ce cădeau nu erau doar stropi de apă, ci erau harurile Celui de Sus. Seara de priveghere de sâmbătă m-a copleșit mult. Am avut marea oportunitate de a fi alături de papa Francisc. Nu cred că voi uita mesajul Sfântului Părinte prin care spunea că noi suntem jucătorii lui Cristos, că jocul nostru reprezintă drumul pe care îl parcurgem în viață; luptăm pentru cupă, însă cupa oferită de Cristos nu este doar un trofeu, este viața veșnică. Acest timp petrecut alături de tineri din toată lumea m-a încărcat spiritual și mă motivează în trăirea tinereții mele cu responsabilitate și bucurie" (Adriana Ianuș).

- "Momentele cele mai profund trăite și cel mai mult așteptate au fost la Calea crucii. Pentru mine a fost un moment perfect în care am parcurs drumul crucii alături de Isus, împreună cu toți tinerii, la care au contribuit natura și arta prin muzică și reprezentările artistice ale stațiunilor. Toate momentele de rugăciune și meditație, petrecute alături de atâția tineri, și mai ales de Sfântul Părinte, mi-au întărit ideea că tinerețea este cel mai frumos moment în care pot da mărturie despre Cristos. Mi-aș dori ca fiecare tânăr să trăiască această experiență" (Celina Dumitru).

- "Aceste zile au fost pentru mine ca un izvor de "viață", de bucurie, de emoție și entuziasm. Am întâlnit tineri din multe țări, am împărtășit cu ei experiențe din viața mea, iar ei mi-au vorbit despre viața lor, am fost o mărturie unii pentru ceilalți. M-au impresionat în mod special momentele de rugăciune și de cânt de pe Copacabana, cuvintele papei Francisc adresate tinerilor, programul artistic, acele cântece pline de viață pe care le cântam cu toții. M-am bucurat de oportunitatea de a vizita orașul Rio de Janeiro: catedrale, muzee, parcuri; de a urca pe Muntele de Zahăr sau la statuia lui Isus Mântuitorul. Pe lângă acestea, ceea ce voi purta mereu cu mine este afecțiunea, dragostea, disponibilitatea cu care ne-au primit familiile din Brazilia, de la mic la mare. Pentru toate acestea, mulțumesc!" (Ana Petrina).

- "Zilele petrecute la Rio au fost o "scufundare în oceanul imens și tumultuos" al manifestării credinței. În cele mai variate forme, tineri din lumea întreagă arătau că au același prieten: Cristos! Iar poporul brazilian a știut să reunească toate aceste manifestări ca într-o simfonie, prin celebrările pregătite cu grijă, animate de muzică răscolitoare și atente la trăirile tinerilor. Cuvintele papei adresate tinerilor în diferitele ocazii au scos în evidență încrederea pe care o are în tineri și "infuzia" de speranță pe care acesta a dorit să le-o transmită. Cu toate acestea papa nu i-a adulat pe tineri, ci le-a adresat și propuneri consistente, curajoase și angajante, amintindu-le, mai ales, să fie misionari în mediul în care trăiesc. Și această ediție a ZMT a arătat că tinerii au nevoie de astfel de momente și că, în aceeași măsură, Biserica are nevoie de mărturia tinerilor!" (pr. Felix Roca).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat