Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Gânduri ale preoților nou-sfințiți

- "Inima îmi este plină de bucurie, însă este greu a exprima această bucurie în cuvinte. Domnul m-a chemat, iar eu i-am răspuns. Momentul ungerii mâinilor cu uleiul sfânt a fost și va rămâne în inima mea ca fiind confirmarea faptului că sunt preot în veac după rânduiala lui Melchisedec" (Pr. Iosif Robu, OFMConv.).

- "La celebrarea liturgică, momentul cel mai emoționant a fost când am urcat la altar. Atunci am simțit că am început o viață nouă. După ce am petrecut mult timp la școala iubirii lui Cristos, învățând că el este iubire, a sosit momentul ca acum să vorbesc despre această iubire incarnată. Îi mulțumesc bunului Dumnezeu că mi-a încredințat această misiune" (Pr. Claudiu Bulai).

- "Un sentiment de profundă gratitudine și lacrimi de fericire! Nu cred că aș putea găsi cuvinte mai potrivite decât acestea, pentru a exprima emoțiile, sentimentele, trăirile acestui eveniment atât de semnificativ, important și mult așteptat din viața mea. Este cel mai prețios dar pe care o ființă omenească îl poate primi și de care sunt nespus de fericit că l-am primit și eu: darul sfintei Preoții, darul de a deveni punte de legătură între Dumnezeu și oameni, conducându-i pe oameni la Domnul și făcându-l prezent în mijlocul lor, de a fi pentru poporul său și pentru lumea întreagă un semn vizibil al iubirii, frumuseții, bunătății, milostivirii și acțiunii sale în lume..." (Pr. Cristian Aiojoaei, OFMConv.).

- "Sunt bucuros că Dumnezeu m-a chemat. Mă rog la Dumnezeu să pot rămâne un om vesel, să pot transmite oamenilor bucuria pe care am primit-o. E un mare dar. Emoțiile care mă încearcă sunt puternice, sunt frumoase emoțiile. Doresc tuturor celor care simt o chemare să răspundă cu promptitudine, maturitate și respect la chemarea pe care Dumnezeu le-o adresează. Isus e minunat, Isus face lucruri minunate în viața noastră. Isus a făcut lucruri minunate în viața mea. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, lui Isus și preacuratei Fecioare Maria care m-au ajutat să ajung la acest moment important" (Pr. Iosif Amitricioaei OFMConv.).

- "Este un moment atât de divin încât e greu să-l poți cuprinde cu mintea, este un eveniment atât de sublim încât e greu să poți înțelege. Acum pot spune și eu împreună cu sfânta Fecioară Maria, "Sufletul meu îl preamărește pe Domnul și duhul meu tresaltă de bucurie în Dumnezeu, mântuitorul meu". Există o expresie, o exclamație folosită de Sfânta Scriptură, care arată care ar trebui să fie răspunsul omului la chemarea lui Dumnezeu: "Iată-mă, trimite-mă pe mine". A fost pronunțată de Abraham, de Samuel și chiar de Maria, mama Mântuitorului. Acesta a fost și răspunsul meu la chemarea lui Dumnezeu... Îmi doresc să se vadă din privirea și faptele mele bucuria și entuziasmul întâlnirii cu Dumnezeu și să fiu un apostol după planul și voința Celui de sus" (Pr. Marius Mărtinaș).

- "Emoția și solemnitatea acestui eveniment vor rămâne cu siguranță întipărite în memoria și în inima mea, în special din momentele consacrării și al ungerii prin care Domnul mi-a dăruit harul său îmbelșugat ca să fiu apostolul său. Preoția e un mare dar, însă și un mister mare... Îi cer ajutorul lui Dumnezeu pentru a mă susține în slujirea sa cât mai fidel, pentru a-i putea conduce pe oameni la el prin cuvintele, faptele și întreaga mea viață, iar pe el, izvorul oricărei binecuvântări, să-l dăruiesc neîncetat lumii. Binecuvântarea Domnului să coboare asupra tuturor, iar numele său să fie veșnic lăudat" (Pr. Adrian Aileni).

- "Cristos m-a ales să fiu slujitor al altarului. După mulți ani de pregătire intelectuală și spirituală am avut prilejul să-l cunosc mai îndeaproape pe Dumnezeu. Astăzi îi aduc mulțumire bunului Dumnezeu pentru marele dar al sfintei Preoții și cred cu tărie că el va duce la îndeplinire lucrarea sa bună pe care a început-o în mine, în ciuda nevredniciei mele" (Pr. Anton Tancău, OFMCap.).

- "Prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt. Doresc să îi aduc mulțumire lui Dumnezeu pentru marele dar al sfintei Preoții cu care m-a înzestrat fără vrednicia mea. Mai mult decât un final de drum, anevoios sau nu, doresc să privesc acest pas important ca un mare început, punându-mi încrederea în Domnul, că el va duce la bun sfârșit lucrarea cea bună pe care a început-o în mine. Pace și bine!" (Pr. Daniel-Cosmin Constantin, OFMCap.).

- "Ziua hirotonirii este cea mai importantă din viața mea și spun acest lucru pentru că după 11 ani de pregătire am ajuns slujitorul lui Cristos, preotul său, adică un alt Cristos. Bucuria mea este mai mare deoarece voi celebra sfânta Euharistie, voi predica cuvântul lui Dumnezeu și-l voi face prezent prin viața mea pe Cristos în mijlocul lumii. Pentru această misiune a mea, vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a dat viață și mi-a dat această chemare, să le mulțumesc părinților mei care mi-au dat viață și m-au educat în spiritul credinței și îi rog pe toți să se roage pentru preoți ca să rămână statornici în chemarea lor" (Pr. Tiberiu Budău).

- "Preoția pentru mine înseamnă dăruire și a-l mărturisi pe Cristos tuturor oamenilor, celor la care sunt trimis și la care Dumnezeu, prin episcop și părinții superiori, mă trimit" (Pr. Ioan Iojă, OFMConv.).

- "Preoția pentru mine este o dăruire, dăruire totală în slujirea lui Dumnezeu, a oamenilor și a Bisericii. Într-adevăr, este o bucurie imensă și îmi doresc ca această bucurie să rămână mereu așa cum am simțit-o în ziua hirotonirii, bucurie care să se transpună în mărturisirea Cuvântului, în operele de caritate, dar mai ales prin celebrarea sfintelor sacramente" (Pr. Vlad-Bogdan Bejan, OFMConv.).



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat