Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Sr. Maria Gabor (e-mail). "Mă întrebam zilele acestea, de cât timp citesc revista "Lumina creștinului". Nu-mi amintesc exact; oricum după '89 eram foarte bucuroasă când anunța părintele în biserică: "Au sosit revistele Lumina creștinului!" Sigur că aveam și articole sau pagini preferate: pentru copii, mai apoi pentru tineri; îmi ziceam: "Mi-a scris cineva, și eu sunt copil, iar mai apoi și eu sunt tânără". Îmi amintesc cu emoție și de un articol semnat de mine destinat tinerilor care spuneau că se simt singuri, cred că era prin 1999 de sărbătoarea Paștelui. Acum am 38 de ani, dacă ar fi să mai scriu un articol în acea direcție... ar fi un pic altfel: viața ne "cizelează", creștem, ne schimbăm, uneori avem impresia că înțelegem mai bine cum stau lucrurile și chiar cu aroganță îi înfruntăm pe alții spunând că noi știm mai bine... Bunul Dumnezeu lucrează fără să obosească în ciuda încăpățânării noastre de a ne considera "cei mai buni". Așadar, revista "Lumina creștinului" înseamnă "lumină" pentru sufletul meu. În întunericul acestei lumi în care răul este la el acasă, există și "lumini" care trec de pleoape chiar dacă le ținem strâns închise. Lumini prin care bunul Isus, în milostivirea sa infinită, le păstrează aprinse pentru noi: cât de mult ne iubește Dumnezeu! Sunt sigură că iubirea lui va triumfa, însă nu putem aștepta așa fără să facem nimic. Dumnezeu are nevoie de noi: de mine, de tine (cel care citești aceste rânduri), pentru ca să-l ajutăm în a-i face fericiți pe ceilalți. Vă asigur de rugăciunile mele și vă urez succes pe viitor!"

Vă mulțumim pentru gândurile trimise și pentru rugăciuni. Apreciem mult faptul că citiți revista de mult timp. Așteptăm să trimiteți articole spre publicare.

* Alexandru Balint (e-mail). "Sunt un credincios romano-catolic din județul Bihor. Aici în zonă nu găsesc Biblia romano-catolică tradusă în limba română, m-ați putea îndruma spre o librărie sau un site online unde aș putea achiziționa această carte. Vă mulțumesc anticipat!".

Întreaga Sfântă Scriptură va fi disponibilă în Librăria "Presa Bună" din Iași (Bd. Ștefan cel Mare, 26; 700064 - Iași) în lunile următoare. Urmăriți site-ul www.ercis.ro sau revista "Lumina creștinului", unde se va anunța apariția acestei importante cărți.

* M.C. (e-mail). "Sunt student la master. Am nevoie de niște răspunsuri de la un preot, la câteva întrebări. Dacă se poate și aveți timp să-mi răspundeți la aceste întrebări. Vă mulțumesc! În calitate de preot, considerați că internetul - și în special site-urile de socializare dezumanizează viața sau, din contra, contribuie la dezvoltarea abilităților de comunicare?"

Site-urile și rețelele de socializare, ca multe lucruri în lumea aceasta, nu sunt nici bune, nici rele. Depinde de modul cum le folosim. Ele pot să ne influențeze în bine sau în rău, pot să ne ajute să comunicăm mai bine sau ne pot bloca în comunicare după modul în care le folosim. Acestea îl făceau pe papa Pius al XII-lea să spună cu privire la mijloacele de comunicare din vremea sa (1957): "Exercită asupra omului o extraordinară putere și îl pot conduce astfel în împărăția luminii, a nobilului și a frumosului, cât și în împărăția întunericului și a depravării" (Miranda prorsus, nr. 18). Mai nou, un document al Bisericii care se ocupă de mijloacele de comunicare subliniază: "Se poate recurge la media, atât pentru a proclama evanghelia, cât și pentru a o îndepărta de inima omului" (Aetatis novae, 22 februarie 1992, nr. 4). La celelalte întrebări veți primi răspuns în numerele viitoare ale acestei reviste.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat