Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru familii -

De tine va depinde...

Dragul meu copil,

Zilele trecute te-am adus pe lume. Erai o ființă atât de mică și neajutorată, încât m-am întrebat cum poți să respiri, să te miști și mai ales să-mi dai de înțeles că îți este foame.

Te-ai desprins de mine și ai început să exiști pe cont propriu. Mi-a fost milă de tine! Te și vedeam intrând în viața "adevărată", acolo unde fiecare luptă pentru sine, unde fiecare caută să fie mai puternic, să dea pe alții la o parte, să denigreze, să ofenseze, să aducă injurii și uneori chiar să calce în picioare pe ceilalți.

Te-am adus într-o lume aflată mereu în schimbare. Să nu te miri că nu ai cu cine să te joci pe uliță. Sunt copii, ce-i drept, puțini, care astăzi stau în casă în fața computerului și se joacă "singuri", chiar dacă au "sute" de prieteni. Când vei începe să mergi în picioare, nu te preocupa, astăzi sunt dispozitive speciale și nu o să cazi, iar dacă o să cazi, iarăși nu te preocupa, îți voi pune cotiere și genunchiere, ca să nu te lovești. Uneori așa fac părinții, ca să nu se rănească pruncul!

Ah, ar fi trebuit să te las să experimentezi pelincile, fașa, covățica și leagănul, dar, scuză-mă, ce-o să spună prietenele și vecinele? Voi folosi pampers, iar, în locul leagănului, tatăl tău deja ți-a cumpărat un landou... foarte frumos.

Va trebui să-ți dau o veste tristă încă de pe acum. Sunt mama ta, dar nu voi putea sta mereu cu tine. Va trebui să te duc la o creșă, apoi la grădiniță, apoi la școală. Va trebui să înțelegi. Eu și tatăl tău trebuie să lucrăm, ca să nu duci lipsă de nimic. Destul că am dus noi lipsă! Aș vrea să nu-ți lipsească nimic!

Intrând în această lume o să rămâi mirat că oamenii au o cutiuță în mâini și tot apasă pe ea. Este telefonul mobil! În el au internet, aparat de fotografiat. Cu ajutorul lui vorbesc unii cu alții, pot să călătorească în lumea întreagă, să vadă, să audă, să cumpere, să vândă, pot să facă orice. Dar, crede-mă, deși știu totul din toată lumea, nu se mai știu între ei; nici tatăl cu mama, nici frații între ei, nici prietenii. Își pun căștile în urechi și fiecare intră în lumea lui.

Vei vedea în această lume case mari și frumoase, dar goale, vei vedea mașini, care mai de care mai luxoase, dar oameni egoiști, care nu le lasă încet nici măcar când plouă și te stropesc din cap până în picioare. Vei vedea copii triști, pentru că părinții lor sunt departe, în străinătate.

Dragul meu, mă vei vedea pe mine, îl vei vedea pe tatăl tău, pe sora ta mai mare, pe bunici, pe educatorii și învățătorii tăi, pe profesorii tăi. Dragul meu, respectă-i pe toți, iubește-i pe toți și fii recunoscător tuturor. Dacă vei ști să respecți, vei fi respectat, dacă vei iubi, vei fi iubit, dacă vei ști să-ți pleci capul, fă-o cu demnitate, dacă vei avea, nu uita că Dumnezeu ți-a oferit tot ceea ce vei avea. Și nu uita un lucru, înainte de toate, caută să fii și apoi o să și ai. Dacă nu o să fii bun, lumea o să te marginalizeze, dacă nu o să lucrezi, lumea nu o să-ți ofere nimic, dacă nu vei ști să prețuiești ceea ce ai, ți se va lua și vei duce lipsă.

O, copilul meu, îngerașul meu, cât aș vrea să te știu mereu fericit. Dar de tine va depinde... Acum îmi șterg lacrimile pe care le-am vărsat gândindu-mă la toate acestea. Hrănește-te bine, te așteaptă un drum lung... (Irina)

Pagină realizată de pr. Felician Tiba



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat