Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Logoul Zilei Tineretului

Tema Zilei Tineretului de la Pildești 2013 este "Mergeți și faceți ucenici din toate națiunile" (cf. Mt 28,19). Logoul acestui eveniment reprezintă grafic cuvintele temei și face referință la misiunea încredințată de Cristos ucenicilor.

Elementele simbolului formează imaginea unei cruci, semnul jertfei lui Cristos. Îndemnul "Mergeți" este redat de imaginea pașilor care pornesc dinspre centrul crucii spre exterior. Liniile care compun brațele crucii fac referință la dinamismul și diversitatea vieții tinerilor și la îndemnul "Faceți ucenici!". Ucenicul lui Cristos trebuie să găsească diferite forme și căi pentru a mărturisi credința și pentru a o propune și altora. Culorile folosite sunt specifice pentru reprezentarea continentelor, "toate națiunile" la care sunt trimiși ucenicii lui Cristos. Culoarea verde este reprezentarea pentru Africa, roșu pentru America, albastru pentru Oceania, galben pentru Asia și alb pentru Europa. În centrul crucii este reprezentată o inimă care poate fi interpretată ca fiind inima ucenicului lui Cristos.

Conceptul și realizarea logoului aparțin Oficiului pentru Pastorația Tineretului.

* * *

Mergeți!

Isus i-a trimis pe ucenicii săi în misiune cu acest mandat: "Mergeți în toată lumea și predicați evanghelia la toată făptura. Cine va crede și va fi botezat se va mântui" (Mc 16,15-16). A evangheliza înseamnă a duce altora vestea bună a mântuirii și această veste bună este o persoană: Isus Cristos. Când îl întâlnesc, când descopăr până la ce punct sunt iubit de Dumnezeu și mântuit de el, se naște în mine nu numai dorința, ci și necesitatea de a-l face cunoscut altora. La începutul Evangheliei după Ioan îl vedem pe Andrei care, după ce l-a întâlnit pe Isus, se grăbește să-l conducă la el pe fratele său Simon (cf. 1,40-42). Evanghelizarea pornește mereu de la întâlnirea cu Domnul Isus: cine s-a apropiat de el și a experimentat iubirea sa vrea imediat să împărtășească frumusețea acestei întâlniri și bucuria care se naște din această prietenie. Cu cât îl cunoaștem mai mult pe Cristos, cu atât dorim mai mult să-l vestim. Cu cât vorbim mai mult cu el, cu atât dorim mai mult să vorbim despre el. Cu cât suntem mai mult cuceriți de el, cu atât dorim mai mult să-i conducem pe ceilalți la el.

(Mesajul papei Benedict al XVI-lea cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat