Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Pașii credinței. Martorii învierii

Este timpul Paștelui, celebrăm învierea lui Cristos! Este un adevăr fundamental al credinței creștine. Credem în Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, care prin jertfa sa pe cruce a învins întunericul, păcatul și răul, iar prin învierea sa a dat vieții o nouă strălucire. În Cristos, viața, binele, lumina și speranța își găsesc împlinirea într-un mod maiestuos și devin o forță imensă pentru cei care sunt ucenicii Domnului vieții!

Cum alimentează învierea lui Cristos credința noastră? Ce înseamnă să fim ucenici ai Celui Înviat? În ce măsură credința în înviere orientează întreaga noastră viață? Sunt întrebări care au nevoie de răspuns pentru ca sărbătoarea Învierii lui Cristos să nu fie colorată doar în exterior, ci să dea culoare întregii noastre vieți!

Martorii învierii lui Cristos sunt cei care ne ajută să facem trecerea de la moarte la viață, de la tristețe la bucurie, de la întuneric la lumină. Sunt acele persoane care pun umărul lor pentru a înlătura piatra din fața mormântului... piatra necredinței, a fricii, a rătăcirii..., pentru ca astfel să putem contempla măreția lui Cristos cel înviat! Mulți dintre cei care îl urmau pe Cristos și erau fascinați de învățătura sa l-au abandonat în momentul suferinței și al morții pe cruce. Dar teama lor a fost învinsă de puterea dătătoare de viață (sau de viața dătătoare de putere) a lui Cristos! Atunci când au înțeles cu adevărat cine este Cristos s-au lăsat învăluiți de puterea vieții care este mai tare ca moartea, a luminii care alungă oroarea întunericului, a bucuriei care vindecă rănile suferinței! Maria Magdalena, spre deosebire de majoritatea apostolilor, rămâne la picioarele crucii. Iubirea sa față de Cristos o împinge să se îndrepte de dimineață spre mormânt pentru o ultimă întâlnire cu eliberatorul ei. Fără îndoială, tristețea și durerea au pus stăpânire pe ea așa cum ne încearcă pe fiecare dintre noi atunci când ne apasă momentele negre ale vieții. Maria Magdalena îl întâlnește pe Isus cel înviat pentru că nu renunță, nu se lasă doborâtă de ceea ce părea să fie un eșec. Iubirea îi dă forța de a se îndrepta încă o dată spre Cristos, intuind că moartea nu poate avea ultimul cuvânt. Această credință îi oferă bucuria de a-l întâlni pe Cristos înviat, care o cheamă pe nume, care îi vorbește ca odinioară și care îi încredințează misiunea de a duce ucenicilor vestea învierii sale.

Petru și Ioan aleargă la mormânt atunci când primesc vestea de la Maria Magdalena. Văd toate semnele prezente și credința lor renaște! Au văzut și au crezut! A alerga la Cristos chiar și în dubiile și neliniștile noastre este ceea ce ne ajută să descoperim semnele prezenței sale în viața noastră. Când am luat decizia că el "a murit" atunci ochii noștri disperați nu vor vedea decât semnele triste ale dispariției sale din viața noastră.

Cei doi ucenici care se îndreaptă spre Emaus sunt triști și descurajați. Găsesc forța de a vorbi unul cu celălalt despre ceea ce au trăit, împărtășesc speranța năruită și visul spulberat de desfășurarea dramatică a evenimentelor. Într-un fel, discuția lor devine o rugăciune, o implorare ca să regăsească forța de a merge înainte. Iar Cristos cel înviat se apropie, le explică Scripturile și frânge pâinea. Descoperim prezența lui Cristos în noi atunci când găsim forța de a vorbi cu alții despre el, când împărtășim cu cei de lângă noi aspirațiile cele mai intime ale credinței noastre, atunci când nu ne este teamă să vorbim despre Cristos ca fiind cel mai bun tovarăș de drum.

Fiecare dintre noi putem deveni martori și mărturisitori ai învierii lui Cristos! Avem datoria de a fi mesageri ai vieții depline și ai speranței! Credința noastră trăită cu adevărat poate arăta că în nici o situație moartea nu are ultimul cuvânt pentru că Isus a învins-o!

Cristos a înviat! Un Paști binecuvântat!

Pr. Felix Roca



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat