Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Un papă al curajului

În cei aproape opt ani de pontificat, papa Benedict al XVI-lea a făcut 24 de călătorii apostolice în afara Italiei (21 de țări l-au avut ca oaspete) și 30 de vizite apostolice în Italia.

Tutelarea vieții, apărarea familiei, libertatea educativă sunt teme care - împreună cu pacea, apărarea celor ultimi, libertatea religioasă - străbat magisteriul papal: predicile, discursurile și documentele sale.

Papa a publicat trei enciclice, patru exortații apostolice postsinodale, 19 documente motu proprio și numeroase scrisori în diferite ocazii. A publicat și texte personale, între care cartea-interviu Lumina lumii și trilogia despre Isus din Nazaret (2007-2012).

În ciuda aparențelor, Benedict al XVI-lea are o deschidere specială față de mijloacele de comunicare. A acordat interviuri în direct sau înregistrate la diferite posturi de radio, a vorbit în direct la Radio Vatican, a trimis sms-uri tinerilor de la Zilele Mondiale ale Tineretului, a răspuns la întrebări în direct la televiziune. A încurajat mediile vaticane și catolice, în general, să ducă evanghelia pe Internet.

Imposibil de rezumat în câteva cuvinte angajarea sa ecumenică și interreligioasă, cerând în repetate rânduri liderilor lumii încetarea persecuțiilor anticreștine. A înfruntat cu determinare trădările din interior care desfigurează chipul Bisericii.

A rămas în inima multora, dar mai ales a celor peste două milioane de credincioși veniți la Roma, beatificarea lui Ioan Paul al II-lea. Printre cele peste 200 de canonizări și beatificări aprobate se numără și cea a ep. Constantin Ignațiu Bogdánffy de la Oradea (30 octombrie 2010). În cele cinci consistorii ținute a creat 85 de cardinali, printre care și PS Lucian Mureșan.

Papa a făcut tot ce a putut pentru a pune capăt conflictelor din diferitele zone: prin rugăciune, mai ales, dar și prin apeluri la pace, prin inițiative diplomatice și prin trimiterea de ajutoare materiale.

Păstor umil, blând, dar ferm în iubirea față de Biserică, Benedict al XVI-lea a condus cu adevărat barca lui Petru în ape calme, ca și în timp de furtună, spre portul sigur al credinței în Isus Cristos.

(După Radio Vatican)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat