Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Gânduri crestine -

Destinatari ai fericirii

În ajunul solemnității Tuturor Sfinților, se putea citi pe ercis.ro, pe catholica.ro sau pe alte surse de informații știrea că papa Francisc a aprobat beatificarea episcopului nostru martir Anton Durcovici.

Pe oricine întâlneai, radia de bucuria acestei vești mult așteptate. Era ceva asemănător cu vestea anunțată din balconul bazilicii "Sfântul Petru" din Roma, la alegerea noului papă: Gaudium magnum annuntio vobis... (Vă anunț o mare bucurie...).

PS Petru Gherghel împreună cu PS Aurel Percă, ajutați de clerul și credincioșii Diecezei de Iași, au misiunea sfântă de a pregăti logistic, în spirit de credință sporită și de recunoștință, marele eveniment al proclamării beatificării.

Suntem, cu adevărat, destinatarii unei fericiri unice în istoria Bisericii noastre locale, luând în considerare faptul că această proclamare se va face "la noi acasă" (fericitul Ieremia Valahul a fost beatificat la Roma, cu 30 de ani în urmă).

Acela care ne-a fost păstor în momentele deosebit de grele ale instaurării regimului comunist ateu și care a mărturisit cu jertfa eroică a vieții sale credința în Cristos merită din plin ridicarea la cinstea altarelor. Mijlocirea sa puternică la tronul milostivirii divine, consacrarea diecezei făcută inimii neprihănite a Mariei ne-au susținut în anii grei de prigoană. Îi mulțumim și vom alerga în continuare la mijlocirea sa.

Episcopul Anton Durcovici a ajuns fericit pentru că a trăit în întreaga sa viață fericirile proclamate de Isus în "predica de pe munte" (Mt 5,3-12). Aceleași fericiri le-a propus, ca păstor al diecezei noastre, în numele lui Isus. Ni le reamintește cu insistență, în aceste momente istorice, și pe mai departe, pentru ca, trăindu-le, să fim vrednici de chemarea noastră creștină, în lupta vieții, cu speranța binecuvântată, neclintită a fericirii cerești, împreună cu dânsul, cu Preacurata, cu toți sfinții și cu întreaga curte cerească.

P.A.D.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat