Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Gânduri la centenar

Apreciez mult revista

Mereu îmi face plăcere să citesc o revistă, o carte valoroasă, cu învățătură pentru suflet și viață. "Lumina creștinului" face parte din această categorie.

Am avut bucuria ca după Revoluție să particip la corectarea unor articole, să redactez altele... iar între vara lui 1997 și a lui 1999 am tehnoredactat această revistă, contribuind și la redactarea unor articole, la traduceri, la corectarea revistei etc.

Apreciez mult revista pentru că este o sursă importantă de formare spirituală. Îmi aduc aminte cu plăcere de articolele legate de călătoriile apostolice ale papei Ioan Paul al II-lea, de pregătirea marelui jubileu al anului 2000, de scrisorile pastorale ale Preasfințitului Petru Gherghel, de articolele pentru copii, de poșta redacției etc. Se lucra frumos în colectiv.

Printre amintirile păstrate, sunt momentele de împărtășire profundă între membrii redacției, între colaboratori..., precum și cele legate de ultima noapte înainte de a fi imprimată. Tipografii veneau de obicei dimineața cu noaptea în cap pentru a începe imprimarea ei. La ora aceea trebuia ca revista să fie terminată, trasă pe calc. Or, de multe ori în această ultimă noapte, mai erau atât de multe de făcut, iar imprimanta și calcul nu imprimau corect toate literele. Deseori se lucra toată noaptea până spre dimineață, când tipografii o luau în mână pentru a o imprima! Era o noapte dificilă, dar bucuria realizării revistei era mare.

Felicitări celor care continuă această frumoasă misiune, în special părintelui Cornel Cadar și prețioșilor săi colaboratori!

Pașii vieții mele m-au condus pe alte meleaguri, în Togo și în Elveția, ca, prin același apostolat, prin mijloacele de comunicare în masă, iubirea lui Dumnezeu să fie cunoscută și primită.

Un jubileu este un moment deosebit în viața noastră, deci și în realizarea unei publicații. Fie ca acest ceas aniversar să însemne o reînnoire interioară a colaboratorilor și cititorilor acestei prețioase reviste cu un nume simbolic: "Lumina creștinului", "Lumină din lumină".

Cu bucurie și recunoștință pentru toate,

Sr. Gabriela Enășoae (Congregația "Sfântul Augustin")
(tehnoredactor în perioada iulie 1997 - septembrie 1999)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat