Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Papa Francisc, la Assisi

Papa Francisc a vizitat Assisi, la 4 octombrie, în ziua comemorării Sfântului Francisc din Assisi. Aici a trăit, în secolul al XIII-lea, sfântul al cărui nume îl poartă papa.

La sosirea la Institutul Serafic, papa Francisc a fost întâmpinat de mii de pelerini. Aici s-a întâlnit și cu copiii purtători de handicap și cu bolnavii găzduiți în Institut.

În plină zi de doliu național, după naufragiul cu peste 130 de morți din Lampedusa, papa a vorbit cu durere despre tragedie.

După vizita privată la bisericuța "Sfântul Damian", locul în care Francisc a auzit vocea lui Cristos răstignit, papa a mers la sediul Arhiepiscopiei din Assisi, intrând în așa-numita "Cameră a despuierii", care păstrează memoria gestului tânărului Francisc care s-a dezbrăcat de hainele lumești. Sfântul Părinte a salutat un grup de săraci, imigranți și șomeri; cu cei nevoiași de la Centrul Caritas a stat la masa de prânz.

În piața bazilicii "Sfântul Francisc", papa a prezidat Liturghia de hram, la ora 11.00, la sfârșitul căreia a fost aprinsă lampa votivă, al cărei ulei a fost oferit de regiunea Umbria. "Pace și bine tuturor!... Și eu am venit azi, ca mulți alți pelerini, pentru a-l lăuda pe Tatăl pentru tot ceea ce a voit să facă cunoscut unuia dintre aceștia "mici", despre care vorbește evanghelia", a explicat papa scopul vizitei sale. Aici s-a întâlnit și cu premierul italian Enrico Letta.

După-amiază, după ce a fost la Schitul Închisorilor, locul în care Francisc se retrăgea pentru rugăciune, papa a coborât la catedrala "Sfântul Rufin", unde a adresat un discurs reprezentanților diferitelor organizații.

A urmat vizita privată la bazilica "Sfânta Clara", unde a venerat relicvele sfintei, păstrând un moment de rugăciune în fața crucifixului sfântului Damian. Întâlnind călugărițele clarise, de clauzură, papa le-a reînnoit îndemnul de a trăi și a exprima cât mai mult bucuria chemării lor.

Ultima etapă a călătoriei papei la Assisi - după rugăciunea în biserica Porțiunculei și înainte de vizita la sanctuarul Rivotorto - a fost întâlnirea cu tinerii din Umbria, în piața bazilicii "Sfânta Maria a Îngerilor", la care au participat aproximativ 40.000 de tineri. Papa a răspuns la întrebări referitoare la familie, muncă, vocație și misiune.

Mergând la rădăcinile spirituale ale pontificatului său, papa Francisc a reamintit importanța păcii, respectarea creației și a fiecărei ființe umane, pledând, cum a obișnuit deja, pentru o Biserică solidară cu cei defavorizați.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat