Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Lui Dumnezeu nu-i place să rămână dator

Credința primită la Botez este un dar al lui Dumnezeu, care dă sens vieții noastre și ne pune în contact cu cele veșnice. Dar, în același timp, nu o putem ține numai pentru noi. Sfântul Părinte Francisc ne îndeamnă să o împărtășim celorlalți, mai ales celor care sunt la periferie sau care nu au auzit încă vorbindu-se despre Isus Cristos.

În Parohia Djébonoua - Coasta de Fildeș, acum patru ani, o doamnă numită Suzanne era destul de bolnavă, totuși făcea deseori eforturi pentru a veni la biserică. Era botezată și miruită, iar soțul ei era păgân. Ea își dorea mult să-l vadă la biserică, dar de fiecare dată soțul găsea câte o scuză pentru a nu veni (menționez că rolul femeii în familie este inferior bărbatului, care poate foarte bine să ignore cuvintele soției, fără ca ea să se supere).

În duminica în care ea își simțea sfârșitul aproape, a venit la biserică cu o sticlă cu apă pentru a i-o sfinți după sfânta Liturghie. S-a întors acasă și i-a dat-o soțului, spunându-i că, dacă va muri, să o purifice cu acea apă. Într-adevăr, după-amiază soția a murit și soțul i-a respectat dorința, purificând-o cu apa sfințită de preot, fără a-i mai chema pe vraci.

Duminica următoare, soțul, însoțit de mai mulți copii, a venit la biserică și a povestit toate aceste lucruri în public, exprimându-și dorința de a deveni creștini catolici. După doi ani și el a căzut bolnav la pat. Am fost la el acasă și l-am botezat.

Ce exemplu frumos pentru a ne îndemna să trăim credința fără să ne descurajăm! Rugăciunea își atinge scopul la momentul cuvenit, conform voinței lui Dumnezeu. Spune o vorbă: "Lui Dumnezeu nu-i place să fie dator". Dacă ne-am rugat pentru ceva bun, dacă ne-am sacrificat cu un scop anume, Dumnezeu ne va îndeplini dorința, chiar dacă o va face în modul și la timpul stabilit de el. Și cine dintre noi nu are ceva de cerut lui Dumnezeu?

Ce-ar fi dacă fiecare familie sau fiecare dintre noi ne-am propune să avem o credință "adultă", adică să o împărtășim celorlalți și într-un mod special celor din misiunile diecezei noastre?

Ce-ar fi dacă una dintre intențiile rugăciunilor noastre s-ar îndrepta către misionarii care sunt în prima linie, pentru a elibera pe cât mai mulți de sub jugul Celui Rău și a-i aduce în împărăția lui Dumnezeu?

Ce-ar fi dacă persoanele care suferă ar oferi suferințele lor pentru convertirea păgânilor? Nu ar avea ele un sens, și, după modelul sfinților, nu am continua să trăim pentru a oferi mântuirea lui Cristos cât mai multor persoane?

Ce-ar fi dacă am posti sau am renunța de bună voie la vreun bănuț pentru a-l oferi Centrului Misionar și astfel să ajutăm ca misionarii să poată trăi în zonele de misiune, pentru a ajuta la ameliorarea condițiilor în care trăiesc cei din misiune, care deseori duc lipsă de apă și mâncare, sau pentru a construi lăcașuri de cult pentru necesitățile lor spirituale, pentru a intra în legătură cu Dumnezeu?

Toate mulțumirile și elogiile care se aduc misionarilor se cuvin în egală măsură tuturor persoanelor care se roagă, oferă suferințele lor sau ajută financiar misiunile diecezei.

Dacă vom face acest lucru vom atinge chiar inima lui Dumnezeu, care vrea ca toți oamenii să se mântuiască. Oare Dumnezeu nu ne va ajuta apoi în nevoile noastre? Oare Dumnezeu nu își va plăti datoriile celor care, cu o inimă plină de credință și iubire, l-au ajutat în opera de mântuire a oamenilor?

Pr. Gabriel Cimpoeșu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat