Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Actualitatea -

Gânduri la centenar

Felicitări!

La acest frumos și fericit aniversar nu pot trece cu vederea că "Presa Bună" și "Lumina creștinului" mi-au oferit o potrivită oportunitate să lucrez la răspândirea evangheliei prin cuvântul scris.

În ajunul zilei de 1 aprilie 1990, pe când eram vicar la Bacău, Mons. Petru Gherghel, actualmente episcopul nostru, îmi spune la telefon să-mi iau rămas bun de la comunitate pentru a merge la Iași să mă ocup de partea tehnică a ceea ce a fost și este și astăzi "Presa Bună". (...) Am făcut ce se putea într-un spațiu foarte limitat și cu mijloace aproape rudimentare ca să se refacă firul istoriei cu privire la această importantă instituție pentru care trebuie felicitați înaintașii noștri și mereu vrednici de a fi pomeniți. (...)

În seminar l-am avut ca profesor, instructor și restaurator de cărți vechi sau prea uzate pe pr. Ioan Ciuraru care, pe cât de brunet și slab era, pe atât de mult l-am îndrăgit pentru convingerile sale pentru textul scris. Ne-a spus întregii clase, și pentru mine a rămas o încurajare: "Dacă orice creștin are în mână o carte de rugăciune, o revistă, un pliant despre Dumnezeu, Biserică și Maica Domnului putem dormi liniștiți, merge în concediu sau în străinătate când se va putea". (...)

Când eram suficient de mare mă trimitea mama la străbunica (a trăit peste 100 de ani) să-i tai lemne și să-i aduc apă de la fântâna cea mai apropiată și cea mai adâncă. Eram răsplătit cu un boț de mămăligă așezat în pripă, pentru că era frig, peste câteva linguri de brânză. La despărțire, și în acele timpuri, mi-a încredințat și revista "Lumina creștinului" și alte cărți de la "Presa Bună" pe care "nu trebuia" să le vadă anumite persoane. Fiind implicat în problemele de la "Presa Bună", le-am adus și trebuie să fie și astăzi în arhivă.

Sunt recunoscător lui Dumnezeu și tuturor superiorilor, episcopului Petru Gherghel, episcopului Aurel Percă precum și pr. Vladimir Petercă pentru încrederea acordată, și anume: că pot face ceva în privința textului scris pentru credincioși. (...)

Felicit, încurajez și mă rog pentru foștii și actualii ostenitori de la "Presa Bună". Succes în această privință și în această direcție, și pentru că la următoarea sută de ani voi fi în altă parte voi face ce pot ca să fie frumos și bine pentru "Presa Bună" - "Lumina creștinului".

Mulțumesc "Lumina creștinului". La mulți ani!

Pr. Iosif Comorașu (director al Institutului "Presa Bună" 19 martie 1992 - 31 august 2009)



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat