Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Posta redactiei -

Răspundem cititorilor

* Ne-au scris de sărbători: Sr. Patricia Di Stasio (Italia); pr. Ioan Pop (Lugoj); Congregatio Jesu (București). Vă mulțumim!

* Alexandru B. (e-mail). "Sunt o persoană care m-am întors de curând din Italia și acolo foloseam o Biblie cu titlul "Biblia de Ierusalim" care avea referințe sau explicații la textele Sfintei Scripturi. Mă întrebam dacă aveți o versiune asemănătoare în limba română. Vă mulțumesc!".

În limba româna - cu explicații așa cum doriți dv. - sunt deocamdată Noul Testament și câteva cărți separate din Vechiul Testament. Ele sunt disponibile la Librăria "Presa Bună". Între timp se traduc și celelalte cărți din Vechiul Testament. Sperăm că în câțiva ani se va publica întreaga Sfântă Scriptură. Urmăriți "Lumina creștinului" și site-ul www.ercis.ro în care se anunță noile apariții.

* Konstantin și Gabriela (e-mail). "În primul rând vrem să vă mulțumim pentru promptitudinea cu care ne aduceți la cunoștință noutățile din Dieceza de Iași, cât și din toată țara. Suntem o familie tânără și locuim în Grecia de ceva timp. Neavând în comunitate un preot romano-catolic ascultăm sfânta Liturghie la radio pe internet și suntem tare bucuroși. Am o singură întrebare, sunt însărcinată și aș dori dacă se poate să mă informați în ce zonă a Greciei sunt preoți români romano-catolici, deoarece dorim să facem Botezul copilului în Grecia. Vă mulțumim tare mult pentru ajutor și înțelegere".

Apreciem că urmăriți Liturghia pe internet. Singurul preot pe care îl știm este la Atena: Cristian Gașpal: Catedrala catolică "Sfântul Dionisie", str. Omiru, 9, 10672-Atena, Grecia, telefon: 0030/6995879141, 0030/6936829652, e-mail: cristiangaspal@yahoo.com.

* T.L. (e-mail). "În revista aceasta mereu găseam răspuns la probleme și multe informații, dar din păcate acum sunt în străinătate și nu știu cum aș putea să o citesc. Am auzit că se poate citi pe internet, dar nu am informații cum să o găsesc".

Dacă doriți să primiți revista în străinătate aveți posibilitatea de a vă abona. Mulți au dorit să primească revista, comunicându-ne că le este hrană pentru suflet sau, cum spuneți dv., "răspuns la probleme". Costul abonamentului pentru cei din străinătate este de 34 lei. Contravaloarea prin mandat poștal se poate trimite printr-un prieten, rudă din țară la adresa: Băcăoanu Lenuța, Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași sau direct în contul: Băcăoanu Lenuța, Banca Românească RO06BRMA0240024440395400 (în Euro) sau RO18BRMA0240024440330000 (în dolari); cod SWIFT: BRMAROBU. O parte din revistă se poate citi și pe site-ul episcopiei: www.ercis.ro.

* C.C. (Satu Mare). "Vă mulțumesc pentru răspuns. Problema ispitirilor, de fapt îmbrăcate în haina dorințelor de orice fel, este foarte actuală, dar întrebarea care v-am adresat-o a fost pentru mine trăire vie, plină de forță și dramatism, deși îmbrăcând forma dovezii supreme de iubire pentru Dumnezeu, pentru Cristos. Eu cred că am trecut cu bine acest test, deși sunt convins că în viață voi avea de pus în practică multe lucruri care sunt în acest moment doar intenții, iar greutățile vor fi foarte mari. Răspunsul meu la prezumtiva întrebare este că mi-aș da sufletul diavolului pentru ca împărăția lui Dumnezeu să coboare pe pământ și să cunoaștem și să realizăm vârsta de aur a omenirii. De fapt doar așa ești cu adevărat liber, când treci și testul sufletului. Și este o capcană mare, pentru că dacă nu este cu adevărat dorința ta îți pierzi sufletul. Trebuie să fii trup și suflet dedicat acestui ideal înalt, pe care îl cerem Domnului când spunem rugăciunea Tatăl nostru. Problema am pus-o teoretic, dar ea este foarte vie și sufletul este solicitat la maxim în momentele efective de decizie".

Căutările dv. sunt de apreciat. Isus spune: "Căutați și veți găsi, cereți și vi se va da, bateți și vi se va deschide". Totuși răspunsurile pe care le găsim trebuie să le trecem prin testul Scripturii și al sfinților părinți. Cel puțin în Bisericile tradiționale este acest test al Scripturii și al tradiției. Adică, dacă afirmațiile noastre se regăsesc în Scriptură și în tradiție este totul în ordine, dacă nu, trebuie să mai cercetăm sau să modificăm răspunsurile pe care credem că sunt bune. Dv. afirmați: "Eu cred că drumul spre rai trece prin iad. Iar singurele răspunsuri posibile sunt următoarele: Sufletul meu nu este de vânzare - răspunsul amână inevitabilul. Doresc mântuirea mea - pierzi sufletul. Orice dorință materială - pierzi sufletul. Doresc mântuirea Omenirii - ți-ai câștigat libertatea, datorită lui Cristos". Din cele de mai sus nu știm câte afirmații trec testul despre care v-am vorbit. Ne-am bucura dacă ați însoți demersul dv. și răspunsurile găsite cu ceva citate din sfinții părinți și din Sfânta Scriptură. Vă dorim mut har de la Domnul!



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat