Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Misiuni -

Pe acest Dumnezeu vreau să-l urmez!

În cadrul sfintei Liturghii din localitatea Djebonoua (Coasta de Fildeș), duminică, 11 noiembrie 2012, după ce un număr de peste 50 de persoane adulte au fost primite în rândul catehumenilor, o femeie de aproximativ 70 de ani - spun "aproximativ", pentru că în Africa nu există certificate de naștere - s-a ridicat și a dat mărturie despre alegerea ei de a deveni creștină.

Femeia a vorbit despre familia ei, care a susținut unul dintre nepoți la școală și la facultate, în capitală, cu speranța că acesta va ajunge într-o zi un om mare și va fi sprijinul familiei. Tânărul a terminat facultatea, a primit un loc de muncă bine plătit și a început să-și ajute familia, dând înapoi tot ceea ce ei au cheltuit pentru pregătirea sa. Într-o zi însă, întâlnind preoții catolici, în inima lui a încolțit dorința de a deveni preot. A anunțat familia, inclusiv pe bunică. Auzind despre intenția lui, a hotărât să facă tot ce îi stătea în putință spre a-l opri. A mers la vrăjitori și vraci ca să-l întoarcă de pe calea preoției. După ce luni de zile a străbătut drumurile țării, după ce a cheltuit bani, unul dintre acești vraci a oprit-o și i-a spus: "Femeie, înțelege că noi nu mai putem face nimic pentru a-l întoarce din drum! Dacă Dumnezeu l-a ales, noi nu mai avem nici o putere!". "În acel moment, spunea ea, m-am întrebat: Cum adică... Dumnezeul creștinilor este mai puternic?! Atunci, eu pe cine ar trebui să urmez?", iar răspunsul la această întrebare l-a dat în fața întregii comunități: "M-am hotărât! Eu pe acest Dumnezeu vreau să-l urmez!" Toată biserica a răsunat de aplauze și strigăte de bucurie ascultând relatarea plină de entuziasm a acestei femei în vârstă.

Luând parte la acea sfântă Liturghie, mi-am amintit de cuvintele Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, din Mesajul pentru Ziua Mondială a Misiunilor: "Trebuie reînnoit entuziasmul de a comunica credința, pentru a promova o nouă evanghelizare a comunităților..., în așa fel încât să redescopere bucuria credinței".

Suntem în Anul Credinței și ne punem tot mai mult problema credinței. Ce este credința? Cum o putem trăi autentic? Cum o putem vesti?

Credința este virtutea suprafirească prin care se ține de adevărat tot ceea ce ne-a descoperit Dumnezeu și ne învață sfânta Biserică.

Biserica nu și-a schimbat mesajul, ci a considerat mereu necesară o reînnoire a dorinței de a-și mărturisi cu mai multă putere credința proprie. Începutul noului an este o posibilitate de a reînvia entuziasmul de a mărturisi credința, de a vesti cu bucurie evanghelia lui Cristos. Centrul Misionar Diecezan intră și el într-un nou an calendaristic. Au fost multe lucrurile pe care le-a întreprins în anul ce a trecut și sunt multe planurile pe care și le propune, dar obiectivul a rămas și va rămâne mereu același: "Străduința de a vesti tuturor oamenilor evanghelia" (cf AG 1), căci adevărata schimbare și îmbunătățire a vieții omului vine de la Dumnezeu.

Dumnezeu să dea tuturor membrilor Centrului Misionar Diecezan și dv., celor care ne-ați susținut și ne susțineți de fiecare dată în proiectele noastre, un an nou binecuvântat, plin de entuziasm și bucurie în a vesti evanghelia.

Pr. Florin-Petru Sescu



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat