Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Pentru tineri -

Ce așteaptă tinerii de la INTC?

Pentru Întâlnirea Națională a Tinerilor care se va desfășura la Iași în perioada 25-29 iulie, câțiva tineri au fost întrebați despre așteptările lor.

- "Ceea ce îmi doresc caracterizează fiecare întâlnire a noastră, a tinerilor: o împărtășire a bucuriei. Îmi doresc ca eu și ceilalți tineri, care vor participa la această întâlnire, să realizăm cât de prețioasă este tinerețea noastră și cât de norocoși suntem avându-l în mijlocul nostru pe Isus Cristos, veșnicul tânăr, prietenul nostru. Sper din suflet ca această întâlnire să ne facă mai responsabili în ceea ce privește tinerețea noastră, implicarea în activitățile din cadrul Bisericii și, mai ales, responsabili în trăirea credinței! Vă doresc și vouă și mie să fim și să rămânem veșnic tineri, plini de credință, plini de iubire și lipsiți de egoism, dăruind și celorlalți din tot ceea ce suntem și avem!" (Alexandra Luca).

- "Aștept o explozie de bucurie a tinerilor, cu atât mai mult cu cât motoul întâlnirii ne îndeamnă: "Bucurați-vă mereu în Domnul!" (Fil 4,4). În mesajul adresat nouă, tinerilor, Sfântul Părinte ne învață că iubirea este făcută pentru bucurie, că Dumnezeu este izvorul adevăratei bucurii; ne învață cum să păstrăm în inimi bucuria creștină, ce este bucuria iubirii, bucuria convertirii, dar și cum putem păstra bucuria în încercări și cum să fim martori ai bucuriei. Despre toate aceste lucruri mi-ar plăcea să aprofundez mai mult, împreună cu ceilalți tineri de aceeași vârstă, aceleași principii și același stil de viață ca și mine!" (Andreea Gheț).

- "Nici nu știu cum să-mi exprim nerăbdarea în așteptarea acestei mari sărbători care va aduna peste 2.000 de suflete tinere, dornice să se întâlnească cu Isus, prietenul nostru. Ce poate fi mai frumos decât să participi la o întâlnire a tinerilor care se adună sub auspiciile bucuriei? Ce poate fi mai frumos decât să vezi tineri care se bucură de tinerețea lor alături de Cristos care va fi în centrul întâlnirii? Aștept cu nerăbdare să mă unesc cu ceilalți tineri în rugăciune, meditație, cânt și voie bună!" (Violeta Ciobanu).

- "Nu mi-am făcut neapărat o listă a așteptărilor de la acest mare eveniment care va avea loc la Iași, la sfârșitul lunii iulie. Dar lucrul cel mai sigur este că sunt entuziasmată, gândindu-mă că în acele zile Cristos va fi cel mai important, că îi vom simți prezența în toate activitățile și că vom putea da mărturie tuturor despre Dumnezeu prin jovialitatea specifică nouă. Abia aștept să îmi fac prieteni noi, deoarece știu că vor fi prezenți mulți tineri din toată țara. Îmi place mult unitatea în diversitate care se creează la astfel de întâlniri: deși suntem diferiți, toți ne vom uni în rugăciune, în celebrarea sfintelor Liturghii, în cântec, zâmbet, în discuții și toți vom împărtăși din experiențele noastre. Pentru toate acestea și pentru multe altele abia aștept INTC 2012!" (Iolanda Budău).

- "Chiar aștept cu nerăbdare INTC de la Iași, mai ales după experiența din anul 2009 de la Baia Mare, deoarece am trăit momente intense de rugăciune, am cunoscut persoane noi cu care am rămas prietenă, am învățat lucruri noi... Aștept momentele de rugăciune, catehezele, momentele artistice ale fiecărei dieceză sau eparhie din țară... Aștept tineri mulți animați de dorința de a se întâlni cu Isus! Aștept să trăiesc momente unice care să rămână întipărite mereu în inima mea și a celorlalți!" (Cătălina Carmen Diac).

Pr. Vasile Petrișor



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat