Lumina Creștinului
  Introducere
  Ultimul număr
  Arhiva 2023
  Arhiva 2022
  Arhiva 2021
  Arhiva 2020
  Arhiva 2019
  Arhiva 2018
  Arhiva 2017
  Arhiva 2016
  Arhiva 2015
  Toți anii
  Căutare
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 LUMINA CREȘTINULUI 
- Scrisoare pastorala -

Invitație la bucurie

"Bucurați-vă mereu în Domnul!" (Fil 4,4)

Ecoul cuvintelor Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea, pronunțate la Madrid la Întâlnirea Mondială a Tinerilor, continuă să răsune în urechile și inimile tuturor, dar mai ales în sufletele voastre, dragi tineri.

Anul acesta, între 25 și 29 iulie, orașul Iași devine locul unui eveniment ce se înscrie în suita de întâlniri naționale ale tinerilor catolici din întreaga țară, cu o invitație puternică la bucurie, la bucurie în credință și în iubire, conform cu îndemnul repetat al îngerilor, care au coborât din cer pe pământ să aducă vestea cea bună a Nașterii și Învierii Domnului; potrivit cu declarația lui Isus de pe muntele fericirilor: "Bucurați-vă și veseliți-vă, căci mare va fi în ceruri răsplata voastră"; potrivit cu recomandarea apostolului neamurilor făcută filipenilor, pe care ne-o semnalează Sfântul Părinte.

Apostolul neamurilor, sfântul Paul, care a descoperit cel mai bine înțelesul și fundamentul adevăratei bucurii, a bucuriei în Domnul, a bucuriei întâlnirii cu Cristos, o recomandă și o asigură cu toată convingerea tuturor celor care îl aleg pe Domnul și îl urmează cu fidelitate. Bucuria este deplină, dacă îl are ca motivație pe acela care a venit din ceruri să umple inima noastră cu darurile iubirii dumnezeiești, dintre care pacea care se bazează pe statornicia în Domnul (cf. Fil 4,1).

Îndemnul, pe care apostolul neamurilor îl face credincioșilor din Filipi, are ca fundament grija continuă de a se identifica cu Cristos și de a se împărtăși mereu din iubirea sa. Acest lucru presupune ca fiecare să-și însușească aceeași atitudine, care este în Cristos Isus, încercând de a fi neîncetat "preocupați de a căuta toate cele adevărate, toate cele demne, toate cele drepte, toate cele curate, toate cele plăcute, toate cele vrednice de laudă, tot ce e nobil, ce e drept, ce e curat, ce e vrednic de iubire, ce e vrednic de cinste, dacă ceva este virtute sau onorabil, ceea ce ați învățat și primit, ce ați auzit și văzut la mine, aceea să puneți în practică. Și Dumnezeul păcii va fi cu voi" (Fil 4,8-9).

Un adevărat program pentru a simți și trăi o adevărată bucurie.

Dragi tineri,

Timpul întâlnirii voastre cu toți colegii și frații veniți din toate eparhiile și diecezele din țară este aproape.

Glasul lui Isus răsună fără încetare în urechile voastre, repetându-vă: "Voi sunteți prietenii mei, dacă faceți ceea ce vă poruncesc eu". Îndemnul apostolului Paul se face tot mai tare auzit: "Bucurați-vă mereu în Domnul".

Chemarea Sfântului Părinte la iubire și bucurie nu încetează, ea continuă să vă trezească interesul pentru o experiență unică, fundamentată pe toată viața și lucrarea lui Isus.

În această atmosferă de speranță și de entuziasm tineresc, vă întâmpinăm cu aceleași cuvinte ale apostolului Paul: "Frații mei iubiți și doriți, bucuria și coroana noastră, rămâneți astfel statornici în Domnul, iubiții mei" (cf. Fil 4,1), și acest lucru vă va umple de adevărată și trainică pace și bucurie.

Împreună cu Preasfințitul nostru Aurel, cu ceilalți episcopi ce vor fi prezenți la Iași ca să vă întâmpine, împreună cu asistentul general și colaboratorii săi din Oficiul Diecezan pentru Pastorația Tinerilor și Copiilor, împreună cu preoții ce vă stau mereu alături, îndrept spre voi un îndemn plin de iubire și de speranță și vă spun: "Bun venit" la marea întâlnire a tineretului din întreaga țară; bun venit la Iași, în orașul celor șapte coline; bun venit în capitala spirituală a Moldovei, în dulcele târg al Iașilor, în centrul universitar cel mai vechi din țară, în atmosfera bojdeucei lui Creangă din Țicău. Fiți bineveniți, așadar, la noi acasă pentru a experimenta pentru câteva zile bucuria întâlnirii cu Cristos, autorul a tot ce avem și ne înconjoară, cu Acela care vrea să vă arate încă o dată cât de mult vă iubește, care vă prețuiește alegându-vă ca prieteni ai săi și așteaptă ca voi să răspândiți în lume farmecul iubirii și al evangheliei sale și să deveniți multiplicatorii adevăratelor motive de bucurie în această lume suferindă și fără prea multă speranță.

Veniți și umpleți-vă de bucurie și, întorcându-vă, împărtășiți-o tuturor!

Veniți să vă bucurați mereu în Domnul!

Vă îmbrățișează în Domnul și vă așteaptă cu dragoste și bucurie,

+ Petru Gherghel, episcop de Iași



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat